De meet & greet
De meet & greet

Meer dan 500 werkzoekenden en werkgevers op ‘Onbeperkt aan het Werk’

24 november 2016 om 07:25 Zakelijk

Utrecht / regio - Dinsdag 22 november vond in het FC Utrecht stadion Galgenwaard het Onbeperkt aan het Werk event plaats. Alleen talent telt! en Onbeperkt aan de Slag organiseerden een grootse rondreizende banenestafette, waar werkgevers en werknemers met een arbeidsbeperking elkaar ontmoetten. Het verslag hieronder is geschreven door de voorlichter van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn & Heuvelrug.

De dag begon met een CEO ontbijt, gevolgd door een grootse Meet & Greet, die door ruim 400 werkzoekenden werd bezocht. Eind van de dag volgde een Ondernemers challenge voor ondernemers met een beperking. Tijdens de feestelijke afsluiting van de dag zette staatssecretaris Jetta Klijnsma werkgevers en werknemers die onlangs bij hen in dienst traden op ludieke wijze in het zonnetje.
 
CEO-ontbijt
Gastheer voor het ontbijt was de RABObank. Wiebe Draaijer, voorzitter van de Raad van Bestuur, heette een selecte groep top ondernemers welkom. Met elkaar spraken ze over de mogelijkheden en kansen om meer werkzoekenden met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Met de vraag “En wat doet u als CEO om mensen met een beperking aan het werk te helpen?” kwam de discussie goed op gang. Bas Stam, directeur Werk en Inkomen Utrecht, vertelt enthousiast “Ondernemers zijn zich steeds beter bewust van hun verantwoordelijkheid om te komen tot een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet. We zoeken samen naar nieuwe wegen. Ervaringen delen en met elkaar in gesprek gaan helpt hierbij. Dat hebben we gedaan.” 

Ruim 80 werkgevers op de Meet & Greet
Wilco van Schaïk, voorzitter van FC Utrecht ontving 80 werkgevers met een lunch, waarbij de organisatie het doel van de Meet & Greet nog eens naar voren bracht: extra banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Van 13.00 tot 17.00 uur verkenden werkgevers en ruim 400 werkzoekenden via korte gesprekken wat ze voor elkaar konden betekenen. Specifieke aandacht was er voor jongeren uit het Praktijk Onderwijs (Pro) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Ruim 100 scholieren namen deel aan de Meet & Greet. De eerste vervolggesprekken met reële kansen op een baan zijn een feit. 

Ondernemers challenge
Om de mogelijkheden voor (startende) ondernemers met een beperking te vergroten, schreef de organisatie een ondernemers challenge uit. Zes creatieve ideeën haalden de finale. De ondernemers kregen een unieke kans om in 5 minuten hun idee en investeringsbehoefte te presenteren aan een vakkundige jury. De jury – bestaande uit Mirjam de Graaff, voorzitter van de Bart de Graaff Foundation, Aart van der Gaag, commissaris van ‘Op naar de 100.000 banen’ van VNO-NCW, David van Maanen directeur van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug en Hans-Willem Crolll projectmanager bij Rabobank Nederland – voelde de ondernemers stevig aan de tand. Het was een zinderende finale met stevige onderhandelingen. Maar liefst 5 pitchers wisten de jury te overtuigen. Met het winnen van de challenge zijn zij een stap dichterbij het realiseren van hun business idee. 

Feestelijke afsluiting
Staatssecretaris Jetta Klijnsma sloot de avond af. Zij prees de regio Utrecht voor de wijze waarop zij samen optrekken in het realiseren van een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet. Want “De inclusieve arbeidsmarkt staat met stip op 1”, aldus de staatssecretaris. In aanwezigheid van officiële vertegenwoordigers uit de regio, zette zij werkgevers die dit jaar een werknemer met een beperking in dienst hebben genomen én deze werknemers op ludieke wijze  in het zonnetje. De werknemers werden verrast met een speciale FC-Utrecht bal. 

Den Haag neemt ‘stokje’ over
Met een symbolische pass van dé speciale bal van de banenestafette, droeg wethouder Victor Everhardt het stokje over aan gemeente Den Haag. Martin Andriessen directeur Dienst sociale zaken van de gemeente den Haag hoopt op net zo’n succes als in Utrecht. Everhardt: “Mijn belangrijkste advies: werk samen in de regio! Alleen dan ben je in staat het resultaat van Utrecht te evenaren.”
De organisatie is ervan overtuigd dat Onbeperkt aan het Werk heeft bijgedragen aan het creëren van extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Zij wenst gemeente Den Haag veel succes bij het organiseren van de volgende banenestafette. 

De ondernemers challenge (1)
De ondernemers challenge (2)
De feestelijke afsluiting.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie