Warrie Schuurman, oprichter en al 25 jaar de drijvende kracht achter La Grange.
Warrie Schuurman, oprichter en al 25 jaar de drijvende kracht achter La Grange. Carolien Paasman
ZAKELIJK

La Grange, studiebegeleiding en orthopedagogiek in Zeist, bestaat 25 jaar

15 juni 2022 om 07:45 Zakelijk

FUSIES Als leraar filosofie en maatschappijleer trok Warrie Schuurman – in zijn functie als vertrouwenspersoon – al op met leerlingen die het niet makkelijk hadden. Toen door fusies de scholen groter en groter werden en hiërarchischer, zette hij de stap naar een begeleiding op eigen wijze.

ZEIST Dit jaar viert La Grange 25 jaar begeleiding van middelbare scholieren in Zeist en omgeving. Een periode waar Warrie Schuurman en zijn team met vreugde op terug kijken. Het begon aan de Jagerlaan, in een knus huisje, dat snel te klein werd. Na acht jaar Van Renesselaan huist La Grange nu in het Wielandschooltje tussen de Steniaweg en park Lommerlust, Utrechtseweg 119A. Een rustige, heerlijk groene locatie.


KWALITEIT La Grange springt eruit dankzij de vakinhoudelijke kwaliteit en de pedagogische aandacht. Hoe noteer je precies je denk- stappen bij wiskunde of in een betoog? Wat te doen met uitstelgedrag? Hoe weersta je de verleiding van gamen en ontwikkel je focus? Hoe beteugel je stress, in een tijd waarin het beste niet goed genoeg is? Hoe tackel je de onzekerheid die schuilt achter de branie? Vandaar het motto: meer dan voldoendes.
BRUGKLASCURSUS Doorslaand succes is de brugklascursus en verrassend het aanbod aan examenleerlingen.

ONDERPRESTEREN Daarnaast heeft La Grange bijzondere expertise in huis voor kinderen die kwetsbaar zijn op het grensgebied van onderwijs en zorg. “Denk aan leerlingen die tobben vanwege overprikkeling of pestgedrag, of aan kinderen die evident onderpresteren en geen of zelfs negatieve impulsen ontvangen uit hun sociale context.”


AANDACHT Op de toegangsdeur zit een plaatje van een mobieltje met een streep erdoor. Binnen is het stil. Sommige scholieren hebben een eigen cabine, andere werken geconcentreerd in een grotere ruimte. “Aanleren hoe je kwaliteit kunt leveren door regelmaat, een goed plan en aandacht voor je werk; dat is de kern.”


AFSPRAAK Een afspraak is zo gemaakt. Zie  www.lagrangezeist.nl of tel. 030-6931445.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie