Gedreven vakmensen van kaarsenfabriek De Punt uit Soest aan het werk.
Gedreven vakmensen van kaarsenfabriek De Punt uit Soest aan het werk. Eigen foto
ZAKELIJK

Kaarsenfabriek De Punt bij Woonwarenhuis Nijhof

12 september 2022 om 07:57 Zakelijk

BAARN / SOEST Gedreven vakmensen van kaarsenfabriek De Punt uit Soest, allemaal met een kleine of grote afstand tot de arbeidsmarkt, laten in de Baarnse woonwinkel tijdens een demo op donderdagavond 29 september zien dat kaarsen maken een ambacht is.

Kaarsen en het najaar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zodra de R in de maand komt steken we als vanzelf een kaars aan. Volkomen begrijpelijk natuurlijk want een kaars staat voor warmte, gezelligheid en sfeer. En dat is nou precies wat we nodig hebben in de laatste maanden van het jaar die over het algemeen grijs en grauw verlopen.

De inkopers van woonwarenhuis Nijhof zijn ook dit jaar weer op pad gegaan om kaarsen op de kop te tikken die qua vorm en kleur passen bij de trends van het najaar van 2022. En waarom dan ver zoeken als je het dichtbij kan vinden? Al snel kwamen ze uit bij kaarsenmakerij De Punt in Soest.

LICHTPUNTJES Deze lichtpuntjesfabriek is een ambachtelijke dagbesteding voor mensen met kleine of wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt en maakt onderdeel uit van Stichting Amerpoort. Deze stichting heeft als doel een goed leven te bieden aan mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.ambachtHet contact tussen kaarsenmakerij De Punt en Nijhof was snel gelegd en er was meteen een klik. Vanwege het enthousiasme, vanwege de duurzaamheidsdrive en vanwege de ambachtelijke vaardigheden van de 15 kaarsenmakers. Want het maken van een kaars is een vak.

IN DE SCHAPPEN De kaarsen van De Punt liggen vanaf eind september in de schappen van woonwarenhuis Nijhof. En om daar extra aandacht aan te geven wordt er op donderdagavond 29 september een demonstratie kaarsen maken gegeven door enkele medewerkers van De Punt.


DEMONSTRATIE Deze sfeervolle demonstratie vindt plaats tijdens het Nijhof Interieur Festival. Een avond die gaat over het woonnajaar van 2022. Met demonstraties, proeverijen, noviteiten, presentaties en workshops. Ook zijn er meet&greets met diverse gerenommeerde woonmerken, is er een stylingwedstrijd en wordt het Nijhof najaarsmagazine onthuld. Wil je bij dit Festival aanwezig zijn? En wil je de kunsten bekijken van de kaarsenmakers van De Punt? Schrijf je dan snel in via de website van de Baarnse woonwinkel want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.  www.nijhofbaarn.nl/festival

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie