Gabrielle van Hoogstraten. ,,Dit is vanuit passie ontstaan.''
Gabrielle van Hoogstraten. ,,Dit is vanuit passie ontstaan.'' (c)

Eten met aandacht Van Klaas

24 maart 2023 om 04:08 Zakelijk

ZEIST Genieten van een vegetarische, vegan of glutenvrije maaltijd, een salade van biologische groente uit het seizoen of een koffie verkeerd met havermelk? Je vindt het gewoon in Zeist. Aan de Voorheuvel, bij Van Klaas. Een beetje stads en best hip, maar vooral bekend om met aandacht bereide gerechten.

Van Klaas is de kookwinkel waar Gabrielle van Hoogstraten lang van droomde. Toen het pandje naast Rodermond Optiek vrijkwam, verplaatste ze haar soepkokerij vanuit haar woonhuis naar het knusse ‘feel good’ plekje. 

TRAITEUR

Vrienden noemen haar graag Klaas; dat verklaart de naam van de zaak. Hier maakt ze nu mooie maaltijden met zoveel mogelijk biologische ingrediënten van boeren en tuinders uit de regio. Een traiteur waar je vers bereide gerechten koopt die je thuis zelf verwarmt en serveert. Maar je kunt ook ter plekke in de winkel of op het terras wat lekkers eten of drinken: een koffietje met wat zoets, een broodje of een lekker soepje bijvoorbeeld.

GROENE SCHUUR

Gabrielle was jaren geleden de initiatiefnemer van De Groene Schuur Zeist, een particulier collectief dat biologische producten direct van de boer inkoopt. In haar bedrijf gebruikt ze nu ook producten van De Groene Schuur Zeist. Ze opende haar winkel aan de Voorheuvel 68 in juni 2020, dus aan het begin van de coronaperiode. Een gevolg daarvan is, dat de catering inmiddels bijzonder goed loopt bij particulieren en bedrijven. Langzaam maar zeker ontdekt het publiek ook de gezellige horeca- en winkelfunctie van Van Klaas.

DAGVERSE SOEP


Dagelijks is er keuze uit drie soorten verse soep uit de dertig soepvarianten die Gabrielle op het repertoire heeft. Je koopt de soep in glazen potten met deksel die je na gebruik weer inlevert. Van Klaas’ maaltijden neem je mee in een herbruikbare verpakking en in deze winkel kijkt niemand er vreemd van op als je met een lege pan of schaal naar de winkel komt.

HARTIGE TAART


Er is altijd hartige taart op voorraad in tenminste twee varianten. De preitaartjes zijn een groot succes en het hele jaar door verkrijgbaar. In de winter vind je bijvoorbeeld een boerenkooltaart, in de zomer staat er regelmatig een courgettequiche op het menu. Dagelijks is er een curry of stoof. Altijd is er een salade, soms een salade die als maaltijd dienst kan doen, soms eentje die lekker is bij je quiche en je soep. Elke donderdag is er lasagne.

GROENTE IN DE HOOFDROL

Welke maaltijd je ook kiest; de hoofdrol is weggelegd voor groente van het seizoen. De verrassende gerechten worden fraai gepresenteerd in de vitrine. In de zaak staan twee tafeltjes waar je kunt genieten van koffie of thee met een stuk taart van de dag, een stukje boterkoek of het zeer geliefde caramel shortbread. Alles uit eigen keuken. Als de lente echt begint is het goed toeven op het intieme buitenterras achter de zaak of op de zitjes voor, aan de straatkant.


OPENINGSTIJDEN

Van Klaas is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur. Verruimde openingstijden zodat je na je werk gemakkelijker even langs kunt komen voor een maaltijd. Op zaterdag is de zaak open van 10.00 tot 17.00 uur. Informatie, ook over catering, dieet- en maaltijdwensen: T.06-30008588 of e-mail: gabrielle@vanklaas.net . Vanaf zondag staat het weekmenu op de site: www.vanklaas.net
Volg op instagram: van.klaas

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie