Lie Lan Soeng, Bond Soeng en Ayan Ku  (vlnr): het team van Toko Ibuku.
Lie Lan Soeng, Bond Soeng en Ayan Ku (vlnr): het team van Toko Ibuku. Stan Bos

Toko Ibuku: vernieuwd en vertrouwd

6 april 2023 om 13:13 Zakelijk

ZEIST Na een verbouwing van twee maanden staat de heropening Toko Ibuku voor de deur. Vanaf volgende week vrijdag staat het enthousiaste team op de vertrouwde locatie aan de 1e Hogeweg 16 voor u klaar met de lekkerste gerechten uit Indonesië.

Dat doen ze bij Toko Ibuku inmiddels dertig jaar. Begonnen in 1993 als Toko Centraal groeide de winkel uit tot een begrip in Zeist. Bij Ibuku, Indonesisch voor ‘mijn moeder’, grijpen ze de heropening van de verbouwde winkel meteen aan om het 30-jarige jubileum te vieren.

EETPROEVERIJ

Met een eetproeverij krijgen klanten de mogelijkheid om Indonesische gerechten uit de nieuwe keuken te proberen. Ook zijn er mooie aanbiedingen voor benodigdheden voor een rijsttafel en op de vertrouwde maaltijden en kant-en-klare diepvriesproducten.

VENNOOT 

Bond Soeng stapte afgelopen juni in als vennoot bij Toko Ibuku die zijn ouders Lie Lan Soeng en vader Ton Rietbergen begonnen. Moeder Lie Lan staat in de winkel, zijn tante Ayan Ku is de manager. Bond stapte in 2014 binnen en neemt de winkel op termijn over.
Toko Ibuku staat bekend om de heerlijke Soto Ajam-soep, een Indonesische specialiteit, maar ook op de Roti Kip met aardappels en kouseband. Ayan Ku maakt de gerechten vers klaar in de winkel.
Na dertig jaar vonden ze het tijd om de zaak te verbouwen en toekomstbestendig te maken. ,,Het leek ons een goed idee om die sprong nu te maken om de winkel naar een hoger niveau te tillen”, legt Bond uit.

,,We maken een slag qua efficiëntie en professionalisering. Het grootste verschil is de keuken en de moderne uitstraling. We hebben geprobeerd de sfeer erin te houden en waar mogelijk sfeervoller te maken. De voorzijde wordt het winkeldeel. Naarmate je de winkel verder in loopt, kom je bij de keuken.”

MAALTIJDEN

In het keukengedeelte worden de lekkerste Indonesische gerechten klaargemaakt. Ook vindt u er straks de ingepakte maaltijden, kunt u er ter plekke gerechten bestellen en staan de vertrouwde bijgerechten in de koelvitrine.

Om de maaltijden met een nóg betere kwaliteit te bereiden, is er een stoomoven aangeschaft om te stomen, bakken, braden en grillen. De Indonesische gerechten zijn daardoor net even smaakvoller.

TIJDELIJK ONDERKOMEN

Toko Ibuku, dat een tijdelijk onderkomen heeft naast de Roobol, verhuist van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 april terug naar de vertrouwde locatie. Dan is de toko gesloten. ,,Op vrijdag 14 en zaterdag 15 april is ons heropeningsfeest en jubileum”, vertelt Bond. ,,Iedereen is van harte welkom in onze winkel.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie