Zin om je handen uit de mouwen te steken in het voorjaar? Laat je inspireren bij Steck.
Zin om je handen uit de mouwen te steken in het voorjaar? Laat je inspireren bij Steck.

Vier het voorjaar samen met Tuincentrum Steck

14 april 2023 om 05:04 Zakelijk

UTRECHT Je merkt aan alles: het is voorjaar. Overal komt de natuur tot leven. Het is hét seizoen om lekker aan de slag te gaan in de tuin, het terras of op het balkon. Hoewel er soms nog nachtvorst is, kun je voorzichtig aan al bepaalde planten, groenten en kruiden zaaien en stekken. Zin om je handen uit de mouwen te steken? Laat je inspireren bij Steck. 

GROENE STADSOASE

Steck is méér dan een tuincentrum: het is hard op weg om uit te groeien tot een groene stadsoase in Utrecht. Dat zie je meteen bij de entree van Steck: het is alsof je een groot terrarium inloopt. Vervolg je weg onder een plafond vol varens en je komt uit in de ruime kassen. Hier vind je van alles waarmee je je tuin of terras omtovert tot een gezonde, groene oase. Van een ruim aanbod bio planten, kruiden en bijzondere eetbare planten, tot gezond voer en snacks voor je huis- en tuindier. En van verantwoorde potgrond en plantenpotten, tot tuinmeubelen en tuingereedschap. 

TUINCAFÉ NOORDERTUIN

Tijdens het shoppen in de kassen krijg je vanzelf trek. Steck zorgt ook voor de inwendige mens. Bij tuincafé Noordertuin geniet je van een verse lunch van superlokale ingrediënten. Met uitzicht op de tuinen van Steck, die langzaam wakker worden uit hun winterslaap. Wat denk je van een vers broodje muhamarra halloumi of een rabarbertaartje? 

MEER GROEN, MEER BIODIVERSITEIT

Maak je je eigen tuin of balkon groener, dan maak je meteen ook de stad groener. Wip wat tegels uit je tuin en zet er bijvriendelijke planten in. Hang nestkastjes of insectenhotels aan de schutting. Of leg een geveltuin aan en zet vrolijke potten met vlinderstruiken neer. Ook met water nodig je veel leven uit. Je hoeft echt niet meteen een vijver aan te leggen. Een schaal of emmer met water doet ook al wonderen. Zeker als je er een paar waterplanten in zet. Jij blij, insecten blij!

LEKKER AAN DE SLAG MET GOED GEREEDSCHAP

Bij een droomtuin of -balkon hoort ook droomgereedschap. Goed gereedschap maakt je tuinleven echt een stukje leuker. Drogen jouw potten bijvoorbeeld snel uit? Met een watergeefsysteem krijgen jouw planten automatisch water, direct vanuit je regenton. En met een vlijmscherpe snoeischaar glijd je door de takken van die grote struik die je nog moest snoeien. Zo makkelijk, dat je die overhangende boom van je buren meteen ook even mee snoeit. Bij Steck vind je voor elke klus het ideale gereedschap. Trek vooral het Steck personeel aan hun blauwe shirt voor klustips. 

BOTANISCHE PRINTS EN KINDERMARKT

Deze lente kan je bij Steck workshops blauwdrukken maken volgen. Daarin leer je hoe je afdrukken maakt van bijzondere bladeren en stengels. Er zijn nog een paar plekken voor de workshops in mei en juni maar de kaartverkoop gaat hard. Op zoek naar leuke duurzame kinderspullen of iets moois voor moederdag? Kom in het moederdagweekend (13 en 14 mei) naar Steck voor een gezellige markt. Struin langs de kramen en bezoek workshops samen met je (klein)kinderen. Check de website van Steck voor meer informatie en het actuele programma.

Voordat je komt alvast inspiratie opdoen? Op de website van Steck lees je allerlei blogs over wateropvang, biodiversiteit, eetbare planten en meer.

STECK

Gageldijk 3
3566 ME Utrecht
030 782 0680
steckutrecht.nl

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie