Bernard Nieuwenhuis op een elektrisch aangedreven zitmaaier van Stihl.
Bernard Nieuwenhuis op een elektrisch aangedreven zitmaaier van Stihl.

LMB Van Ginkel: gereedschap voor professional en hobbytuinier

14 april 2023 om 14:08 Zakelijk

MAARTENSDIJK In het voorjaar is het altijd gezellig druk bij LMB van Ginkel aan de Dorpsweg in Maartensdijk. De winterslaap zit erop, we komen in beweging en gaan weer naar buiten! Genieten van het voorjaar en de zomer in een opgeruimde tuin. Een hele klus waarvoor zeker geldt: goed gereedschap is het halve werk. Voor dat goede gereedschap ben je bij deze landelijk gelegen winkel aan het juiste adres.

Professionele hoveniers en tuinders weten het al meer dan vijftig jaar: voor goede machines moet je naar LMB van Ginkel gaan. Steeds meer particulieren uit de wijde omtrek ontdekken de zaak aan de Dorpsweg; rijd langs het woonhuis naar achteren en u vindt parkeerplaatsen voor de winkel.

EIGEN WERKPLAATS

Bij deze onderneming vindt je uitsluitend A-merken, vertelt de deskundige verkoopmedewerker Bernard Nieuwenhuis. Misschien nog wel belangrijker is het feit dat LMB van Ginkel beschikt over een eigen werkplaats met monteurs voor onderhoud en reparatie. De professional kan het zich immers niet veroorloven dat de machines op het verkeerde moment stilstaan. De particulier kan mooi meeprofiteren van deze service. De slogan is niet voor niets: koop het bij de man die het ook maken kan.

UITWISSELBARE ACCU

Steeds meer grasmaaimachines en verticuteermachines zijn tegenwoordig voorzien van een veelal onderling uitwisselbare accu. Die past bovendien op bladblazer en heggenschaar van hetzelfde merk. Populair zijn Stihl en EGO. Het laatste merk is leverbaar met verlichting en is bovendien heel licht en gemakkelijk in te klappen. ,,Een vrouwvriendelijke maaier’’, grapt Nieuwenhuis. Alle machines van EGO worden aangedreven door een accu, Stihl heeft zowel benzine, elektrisch, als met accu aangedreven machines.   

Benzinemaaiers zijn nog ruim leverbaar, maar de maaier met snoer verdwijnt uit het aanbod. 

ROBOTMAAIER

Wie kiest voor een robotmaaier kan deze volledig door LMB van Ginkel laten installeren en onderhouden. ,,Als de klant ons machtigt, worden we via GPS gekoppeld en kunnen we probleempjes oplossen zonder tussenkomst van de klant.’’

Nieuw is dat Stihl de robotmaaiers dit seizoen niet alleen in de bekende huiskleuren oranje-wit levert, maar ook in grijs en wit.

ZITMAAIER

Als je over een echt grote tuin beschikt, kan een zitmaaier een comfortabele oplossing zijn. De EGO is naast de bekende uitvoering met hendels sinds kort leverbaar met stuurwiel. Ook hier kun je met een accu verschillende machines laten werken. Denk daarbij aan een borstelmachine of een versnipperaar.

EEN ACCU EN EEN MOTOR

Het onderhoud van de tuin maak je een stuk gemakkelijker met een semi-professioneel combisysteem van Stihl. Deze machine is bladblazer, bosmaaier, heggensnoeier en kantensnijder ineen. Eén accu en één motor met eenvoudig te verwisselen gereedschap.

HANDGEREEDSCHAP

Bezems, scheppen, schoffels, bladharken, verticuteerharken, mestvorken; handgereedschap blijft onmisbaar en is volop voorradig in mooie kwaliteit. Een tip van een professional? Gebruik handsnoeischaren van Felco en snoeizagen van Silky als je een goed resultaat wilt! En nu het voorjaar begint te worden, wordt het tijd om de tuin en het straatwerk te reinigen. In het assortiment is een groot aantal hogedrukreinigers te vinden, zowel voor de particulier als de professional.

SLIJPEN

LMB van Ginkel slijpt snoeischaren, ander tuingereedschap en de ketting van uw kettingzaag.

VEILIGHEID

De ARBO-wet verplicht de bedrijven om te zorgen dat hun medewerkers goed beschermd aan de slag gaan. Wie verstandig is, investeert in de eigen veiligheid en zorgt voor persoonlijke beschermingsmiddelen als -ie op eigen erf aan de slag gaat met machines. Oordoppen, handschoenen, een helm met vizier; je kunt er een hoop narigheid mee voorkomen.

OPENINGSTIJDEN


LMB Van Ginkel is open: maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 08.30 tot 12.30 uur.

LMB van Ginkel B.V.
Dorpsweg 47b
3738 CA Maartensdijk
Tel. 0346 - 21 26 02

www.lmbvanginkel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie