Afbeelding
Henri van der Beek

17 Monuta uitvaartverzorgers ontvangen Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg

29 juni 2023 om 12:05 Zakelijk

ZEIST / UGCHELEN Tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking van Monuta ontvingen 17 Monuta uitvaartverzorgers het diploma van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU). Een van hen is Bianca Versteeg uit Zeist. Het diploma werd op 22 juni uitgereikt door Stichting NaVU. De uitreiking vond plaats in Crematorium Heidehof in Ugchelen.


,,Onze uitvaartverzorgers staan mensen bij in een heel kwetsbare periode. Zij kozen voor dit vak vanuit een intrinsieke overtuiging dat zij er voor nabestaanden willen zijn. Als je net iemand verloren hebt, wil je erop kunnen vertrouwen dat je wordt begeleid door een uitvaartverzorger die naast die toewijding alle kennis en kunde in huis heeft om dat goed te doen. Onze mensen zijn stuk voor stuk opgeleid en geregistreerd als Register Uitvaartverzorger. Zo weten nabestaanden dat ze bij Monuta altijd met een geschoold vakpersoon te maken hebben,’’ zegt Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta.

,,Met onze eigen Monuta Academie kunnen we nieuwe uitvaartverzorgers en doorgroeiende collega’s in huis scholen. Zowel in de praktijk als met het vakexamen. Om de kwaliteit die wij eisen te kunnen waarborgen is opleiding en bijscholing van groot belang. Wij zijn ontzettend trots dat deze 17 uitvaartverzorgers nu hun vakdiploma behaald hebben.”


Uitvaartverzorgers die het NaVU-diploma hebben ontvangen:

Erwin Aarts, Breda

Wendy Beukema, Zutphen

Huub Beuskens, Kerkrade

Joost Evers, Amsterdam 

Manon Falke, Emmen 

Irma Geritz, Apeldoorn

Maren Hooydonk, Amsterdam 

Inge van der Kroon - Oosterveen, Capelle a/d IJssel, 

Lilian van der Maat, Voorburg 

Tijn Poelmann, Helmond, 

Sander Rietbergen, Roosendaal 

Jorrit Scholte op Reimer, Bussum 

Natasja Smolders, Emmen 

Appie Stoelwinder, Zwolle 

Eline Waalwijk, Roosendaal 

Gert Visscher, Nunspeet 

Bianca Versteeg, Zeist

OPLEIDINGSPROGRAMMA

Het opleidingsprogramma van Monuta waarmee nieuwe uitvaartverzorgers het vak leren is erop gericht om een stevige basis neer te zetten om het vak te leren zonder dat er op nabestaanden wordt ‘geoefend’. Daarom krijgt elke nieuwe uitvaartverzorger een mentor. Het inwerkproces duurt in totaal een half jaar. Hierbij krijgen de nieuwe uitvaartverzorgers de ruimte om te leren van hun collega’s en uiteindelijk ook zelfstandig aan het werk te gaan. De laatste fase is het NaVU-examen. Na de registratie als uitvaartverzorger heeft Monuta een uitgebreid opleidingsprogramma waarmee uitvaartverzorgers zogenaamde persoonlijke educatie (PE) -punten kunnen halen. De Monuta Academie breidt dit programma voor bijscholing jaarlijks uit.

NAVU-DIPLOMA

Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers in Nederland te borgen is het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) in het leven geroepen. Het vakexamen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Met het NaVU-diploma kunnen uitvaartverzorgers zich inschrijven in het Register Uitvaartzorg van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Zij moeten een gemiddelde klanttevredenheidscore van een 8 of hoger (gemeten over twintig uitvaarten) en minimaal tien uitvaarten zonder klachten hebben begeleid. Register Uitvaartverzorgers volgen jaarlijks permanente educatie. Zo zorgen zij voor hun persoonlijke ontwikkeling en blijven zij op de hoogte van veranderingen die voor de sector belangrijk zijn, zowel op vakinhoudelijk, maatschappelijk en juridisch gebied.Nabestaanden kunnen aan de hand van het register hun keuze voor een uitvaartverzorger maken op basis van kwaliteit. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie