Huidtherapeut Joëlle Hoen.
Huidtherapeut Joëlle Hoen. Stan Keulen

Praktijk voor huidtherapie Dermea: Maak een gratis afspraak als er iets is met je huid

5 september 2023 om 06:40 Zakelijk

DE BILT / BUNNIK / ODIJK / WIJK BIJ DUURSTEDE Zeven jaar geleden opende huidtherapeut Joëlle Hoen haar praktijk Dermea. Inmiddels werkt ze met drie collega’s op vier locaties. Dermea heeft een praktijkruimte in gezondheidscentra in Bunnik, Odijk, De Bilt en Wijk bij Duurstede. Ook komen de huidtherapeuten aan huis bij patiënten die door huisarts of dermatoloog zijn doorverwezen voor wondzorg of zwachtelen. 

In de behandelkamer in het gezondheidscentrum in Bunnik vertelt Joëlle hoe ze in dit vak terecht is gekomen, en over haar missie: ,,Ik wil de drempel verlagen en mensen die iets hebben aan hun huid oproepen om een afspraak te maken voor een gratis eerste gesprek.’’

Joëlle werkte als doktersassistente bij een dermatoloog en werd gefascineerd door huid en huidaandoeningen. Op het werk als assistente raakte ze op een gegeven moment uitgekeken. ,,De dermatoloog raadde me aan om eens bij zijn vrouw te kijken. Die had een praktijk als huidtherapeut. Ik wist het meteen: dat is iets voor mij. Ik heb me direct ingeschreven voor de opleiding.’’ Ze volgde de vierjarige opleiding met succes en runt inmiddels een goedlopende praktijk.

Die praktijk rust op twee pijlers. Een deel van de patiënten komt na verwijzing. Dat gaat vooral om ouderen met wonden die vaak het gevolg zijn van oedeem. De huidtherapeuten bezoeken deze mensen thuis na afspraak, verzorgen en verbinden de wond, zwachtelen het been en meten elastische kousen aan. Dermea werkt samen met alle verzekeraars en gebruikt moderne verbandmiddelen. ,,In de meeste gevallen kunnen mensen met gezwachtelde benen hun gewone schoenen aan,’’ vertelt Joëlle enthousiast.

Ook mensen met acné -meestal jongeren- en andere huidproblemen komen na verwijzing door huisarts of specialist bij Joëlle en haar collega’s terecht. 

OP EIGEN INITIATIEF

Daarnaast kun je ook zonder verwijzing een afspraak maken als er iets mankeert aan je huid. Als het getrainde oog van de huidtherapeut niet-pluisplekjes ziet, verwijst zij op haar beurt door naar de huisarts. 

In een gratis, eerste gesprek, onderzoekt de huidtherapeut wat er aan de hand is en bespreekt ze wat daar desgewenst aan gedaan kan worden. Soms valt een behandeling onder de verzekering, maar dat is niet altijd zo. Over de kosten is Dermea heel transparant, de tarieven staan ook vermeld op de website. De huidtherapeut maakt in overleg met de cliënt een behandelplan en gaat daarmee aan de slag.

COSMEDISCH

Wanneer ga je naar de schoonheidssalon en wanneer naar de huidtherapeut? Joëlle legt het duidelijk uit. ,,Als er niets aan de hand is met je huid, ga je naar de schoonheidsspecialiste, voor cosmetische behandeling. Als er iets op je huid zit waar je niet blij mee bent, ga je naar de huidtherapeut.’’ Lachend: ,,Wij noemen het ook wel cosmedisch.’’ 

Ze geeft voorbeelden van problemen waarbij Dermea kan helpen. ,,Acné, rosacea, lipoedeem, ongewenste haargroei, fibromen, ouderdomswratten, pigmentvlekken en oedeem. Ik had een dame in de praktijk die altijd graag zwom, maar dat niet meer wilde omdat ze steelwratjes had. Al die plekjes zijn behandeld, mevrouw trekt weer met plezier haar badpak aan. Daar gaat mijn hart nou sneller van kloppen.’’  

EERSTE AFSPRAAK

Maak gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste gesprek. Dat kan per e-mail, door het invullen van het contactformulier of via de telefoon. Op werkdagen is Dermea bereikbaar van 9.00 tot 18.00 uur.

Dermea houdt praktijk op de volgende locaties:

Gezondheidscentrum Kromme Rijn, Laan van Broekhuijzen 10, Bunnik;

Gezondheidscentrum De Bilt, Henrica van Erpweg 2, De Bilt;

Gezondheidscentrum Odijk, Rijneiland 5, Odijk; 

Huisartsenpraktijk Voorwijk, Birkastraat 123, Wijk bij Duurstede.

Telefoon: 06 - 24849673

E-mail: info@dermea.nl

Website: www.dermea.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie