Een unieke geluidsset bij PUUR hifidelity. Je vergeet dat je naar geluidsapparatuur luistert, je waant je in de concertzaal.
Een unieke geluidsset bij PUUR hifidelity. Je vergeet dat je naar geluidsapparatuur luistert, je waant je in de concertzaal.

PUUR aan de Slotlaan in Zeist: dé specialisten in hifi

5 september 2023 om 21:28 Zakelijk

ZEIST Zeist is sinds een tijdje een unieke winkel rijker. Aan de Slotlaan vind je PUUR hifidelity. Ze zijn met recht specialisten op hun gebied: audio. Ze verkopen geen artikelen waar je binnen vijf minuten de winkel mee uitloopt. Ze verkopen ongeëvenaarde audio-ervaringen. Daar moet je eerst even rustig de tijd voor nemen. En dat kan, want PUUR heeft een luisterruimte waar je de apparatuur in de beste omstandigheden kunt beluisteren. 

Robert Brijde ontvangt je graag voor een demonstratie. In het voorste deel van de winkel vind je onder meer enkele state of the art platenspelers, want vinyl is terug en ook daarvoor heeft PUUR de perfecte apparatuur. Een paar treden omhoog en je staat te midden van een aantal relatief kleine geluidssets. Robert laat graag horen hoe een van de sets van Goldmund klinkt - het Zwisterse high-end merk waarvan PUUR exclusief dealer is in Nederland. Je snapt niet dat zo’n rijk geluid uit zulke kleine speakers kan komen en om dat geluid te waarderen hoef je geen getrainde oren te hebben. En extra mooi: het gaat hier om actieve speakers die draadloos maar zonder concessie aan de geluidskwaliteit aan te sluiten zijn op de geluidsbron. Geen kabels dus en dat ziet er niet alleen heel mooi uit, het verkleint ook de kans op ongewenste bijgeluiden, die je nu eenmaal loopt als je kabels gebruikt. (Tenzij je natuurlijk kiest voor een merk als Ikigai voor je  kabels. Ook daarover kan PUUR je informeren). 

Een audiofiele set hoeft niet onbetaalbaar te zijn, kun je hier horen. Als je waarde hecht aan goed geluid kun je met vrijwel ieder budget bij PUUR prachtige stappen zetten in de richting van een geluidsset die thuis klinkt alsof je midden in de concertzaal aanwezig bent. Waarmee elke opname klinkt zoals de engineers ‘m bedoeld hebben.

ULTIEME GELUIDSSET

Met een paar treden naar beneden kom je uit in de luisterruimte van PUUR. Een ruimte die zo aangepast is dat de geluidsapparatuur zonder verstoring klinkt. Twee grote schermen met foto’s van musici staan los in de ruimte. Het fotodoek is akoestische transparant, daarachter zit dempend materiaal. Zulke schermen kunnen gebruikt worden om reflecties tegen te gaan, ook thuis, maar dezelfde stof wordt ook ingezet in bijvoorbeeld thuisbioscopen, waarvoor je overigens ook bij PUUR terecht kan, vertelt Robert. Je kunt speakers hierdoor zelfs achter het projectiedoek plaatsen. Robert wijst ook op onopvallende houten wandbekleding, die eenzelfde positieve invloed op de geluidsweergave hebben. Je kunt ze makkelijk in je luisterruimte toepassen - ook als dat gewoon je woonkamer is. Het zijn de voorwaarden om recht te kunnen doen aan de ultieme geluidsset die PUUR op dit moment heeft staan.

Robert laat je plaatsnemen op een bank middenin de ruimte. Met een app op zijn telefoon selecteert hij iets bij Qobuz, waar je kunt streamen in cd-kwaliteit. De warme klank van een cello vult de ruimte. Het is de muziek die ook klonk tijdens het door PUUR gesponsorde concert van het Jerusalem Quartet op de Zeister Muziekdagen. Een viool zet in, het kwartet speelt op volle sterkte. Je waant je middenin de zaal van de kerk van de Broedergemeente. Je hoort zelfs de ruimte. Hier klinken de nieuwste speakers van Goldmund, de Thetys, de stream loopt via de Pink Faun 2.16 Ultra en de voor- en eindversterkers zijn van Modus Audio. Alles is met elkaar verbonden door kabels van Ikigai en zelfs voor een perfecte stroomtoevoer is een dedicated apparaat gebruikt. Het klinkt misschien nog wel mooier dan in de concertzaal. Je hoort geen geluidsapparatuur, je luistert naar muziek.

PUUR hifidelity

Slotlaan 306, Zeist

030-307 84 77

puurhifidelity.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie