Sinds 2019 is de showroom toegevoegd aan het bedrijf. Die ligt op loopafstand van de werkplaats en is altijd voorzien van leuke tweedehands auto's.
Sinds 2019 is de showroom toegevoegd aan het bedrijf. Die ligt op loopafstand van de werkplaats en is altijd voorzien van leuke tweedehands auto's.

Garage Bakker in Zeist levert de beste kwaliteit met vijf specialisten in één familiebedrijf

6 september 2023 om 20:56 Zakelijk

ZEIST In 2009 besloten Fedde Bakker en zijn drie zoons voor zichzelf te beginnen. Ze houden alle vier van auto’s, kunnen goed samenwerken en leveren vakwerk. Hun werkplaats draaide zo succesvol dat er in 2019  een showroom bijkwam op loopafstand van de werkplaats. Klanten komen graag en daarom hebben ze sinds januari een monteur in dienst genomen, Robin, een neef. ,,Dan kan pa wat meer tijd voor zichzelf nemen en blijft het voor iedereen leuk,’’ zegt Lambert.

De deur van de showroom staat open. Binnen staan de glimmende occasions netjes naast elkaar. Een entreemelder laat een paar panden verderop een belletje rinkelen. Fedde jr. stopt met sleutelen en pakt zijn elektrische step. De bezoeker loopt al naar de werkplaats, de step wordt weggezet. Lambert -,,op dit moment ben ik de enige met schone handen’’- verwelkomt de bezoeker. Overal in de werkplaats is bedrijvigheid: Michel sleutelt aan een motorblok van meer dan honderd kilo dat aan een katrol hangt. De tweede al, deze week. Robin is bezig met een onderhoudsbeurt. Vader maakt een praatje met een paar klanten. 

APK-KEURING

De sfeer is gemoedelijk. Bij Garage Bakker is niemand chef. ,,We noemen onze vader wel eens chef, voor de grap, maar het verdelen van het werk gaat aardig vanzelf en heel gemoedelijk,’’ vertelt Lambert (38). Net als zijn broers Michel (36) en Fedde jr. (33) en hun vader (63) is hij opgeleid tot monteur en bevoegd APK-keurmeester. 

De zoons begonnen hun loopbaan bij verschillende dealers, vader werkte jarenlang bij een universele garage en verkocht occasions van huis uit, op een grasveld op de hoek van de Sportlaan in Driebergen. Sleutelen kunnen ze allemaal als de beste. Ze houden van hun vak en zijn er goed in. Daarnaast heeft ieder van hen een eigen specialisatie. 

,,Vader kan alles,’’ zegt Lambert. ,,Reparatiewerk, in- en verkoop. Van onderdelen halen tot klanten wegbrengen. Als het echt druk is, sleutelt -ie mee.’’

Michel staat het liefste in een hoekje te werken aan een grote klus zoals het vervangen van een versnellingsbak of een compleet motorblok. 

Lambert neemt het werk aan, neemt de sleutel in ontvangst, berekent wat een reparatie moet kosten en laat dat weten aan de klant. 

OCCASIONS

Fedde jr. houdt zich vooral bezig met de in- en verkoop van occasions die het viertal grondig naloopt in de eigen garage voordat ze naar de showroom en de website gaan. ,,Wij zijn BOVAG-lid en verkopen onze occasions met garantie.’’ Hij verbaast zich erover dat slechts de helft van de autokopers uit deze regio komt en de rest een uur of meer rijdt voor een occasion van Garage Bakker. ,,Alles wat wij verkopen moet technisch en optisch goed zijn,’’ benadrukt Fedde jr. ,,Ik denk dat onze klanten daar graag wat extra kilometers voor rijden.’’

Robin werkt sinds januari van dit jaar in de garage. Hij is specialist op het gebied van Mini en BMW, opgeleid tot eerste autotechnicus en bevoegd APK-keurmeester.

Om de ontwikkelingen in de autowereld bij te houden, vinden de monteurs van Garage Bakker het leuk om regelmatig cursussen te volgen. Ze investeren flink in apparatuur. Sinds 1 januari beschikken ze over apparatuur om het roetfilter van dieselauto’s te testen. Ook kunnen ze het nieuwe type airco onderhouden. ,,We blijven investeren. Als je dat niet doet, lopen de klanten op den duur toch weg,’’ weet Lambert. ,,We vinden het juist hartstikke leuk als mensen terugkomen en dat gebeurt gelukkig heel vaak.’’

CAMPERSPECIALIST

Garage Bakker is als een van de weinige bedrijven in de regio bevoegd om campers te keuren. Lambert: ,,Onze werkplaats is heel hoog, ze kunnen bij ons op de brug, net als bussen en daar onderscheiden we ons wel mee.’’ Gevolg daarvan is dat veel eigenaars hun kampeerauto ook laten onderhouden bij Garage Bakker. ,,Daar zijn we goed in. Als je met je camper naar Zuid-Frankrijk gaat, wil je niet met pech komen te staan.’’

Wie zijn auto of camper voor onderhoud, reparatie of APK bij Garage Bakker brengt, kan gebruik maken van een leenfiets of leenauto. Lambert, lachend: ,,Als je in de buurt woont, wil Bakker senior je ook wel wegbrengen.’’ 

Een afspraak maken kan via het contactformulier op de website, telefonisch, per email of persoonlijk. 

Het aanbod scherp geprijsde, goede occasions staat op de website: www.garagebakker.com ,,Als iemand weet wat -ie wil, kunnen wij ook gaan zoeken. Wij onderhouden goede contacten met merkdealers in binnen- en buitenland. Er is veel mogelijk,’’ vult Fedde jr. aan.

Garage Bakker

Woudenbergseweg 19 D3/C14

[3707 HW Zeist

Tel: 0343410003

Email: info@garagebakker.com

Openingstijden:

Ma. t/m Vr. 8.30-12.00 / 13.00-17.00

Zaterdag 9.00-13.00

www.garagebakker.com

Monteur Robin voor alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden.
Michel vervangt hier een compleet motorblok.
Lambert onderhoudt het contact met de klant en doet de administratie.
Fedde jr. doet voornamelijk de in- en verkoop.
Vader Fedde kan alles en springt bij waar nodig is.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie