Niek (links) en Nico in de winkel.
Niek (links) en Nico in de winkel. De Bikespecialist

Tien jaar De Bikespecialist Zeist: ‘Niek en Nico, het is ook wel herkenbaar’

29 september 2023 om 06:39 Zakelijk

ZEIST De Bikespecialist aan de Van Reenenweg is niet alleen hét adres in Zeist voor een nieuwe fiets van het merk Victoria of Union, maar ook voor onderhoud en reparatie van uw huidige rijwiel. Al tien jaar staat eigenaar Niek Nicolaï voor u klaar.


Sleutelen aan fietsen is Niek z’n lust en z’n leven. Als klein ventje rommelde hij al graag aan rijwielen. Zijn moeder enthousiasmeerde hem om er iets mee te gaan doen. Profetische woorden, want op zijn veertiende begon Niek bij een fietsenmaker in Driebergen. Hij rondde twee opleidingen af om fietstechnicus te worden, werkte bij een fietsspeciaalzaak in Utrecht en maakte tien jaar geleden de stap om zijn droom - een eigen fietswinkel - waar te maken.

OP SLAG VERLIEFD

Op de Van Rheenenweg, schuin tegenover de Action en bijna op de hoek van de Bergweg, vond Niek een pand waar hij op slag verliefd op werd. Hij begon met bijna niks, ondertussen groeide hij met De Bikespecialist uit tot een gerenommeerde naam in Zeist en omstreken. Hij nam Nico aan als zijn rechterhand. ,,Ik vind het belangrijk dat mijn klanten vaste gezichten hebben als ze binnenkomen”, legt hij uit. ,,Niek en Nico, het is ook wel herkenbaar. Vaak krijgen we de vraag of we broers zijn. Nico is mijn brother from another mother. Hij weet hoe we hier werken en zit er goed in.”

PERSOONLIJKE AANDACHT

Juist die persoonlijke aandacht en service zijn voor Niek cruciaal om zijn klanten zo goed mogelijk te bedienen. Hij denkt mee en kijkt mee om mensen zekerheid bieden voor de keuzes die ze maken. ,,Dat geeft ons weer klanten op wie we kunnen bouwen. We zijn bovendien ‘redelijk’ snel. Heb je een lekke band, dan ben je in principe dezelfde dag weer op weg. We hebben hier een uitgebreide werkplaats en beschikken over gratis leenfietsen.” De Bikespecialist is gespecialiseerd in fietsen met het Bosch-aandrijfsysteem is dan ook het officiële Bosch E-bike servicecenter.

GOEDKOOP IS DUURKOOP

Ook is De Bikespecialist de officiële dealer van Victoria- en Union-fietsen. Door de Duitse degelijkheid zijn deze E-bikes van topkwaliteit, duurzaam en efficiënt. ,,Niet altijd de goedkoopste”, geeft Niek eerlijk toe, ,,maar wel de beste. Goedkoop is bij Victoria ook echt duurkoop. De materiaalkeuze is heel bewust, bijvoorbeeld met de speciale anti-lek-banden die duurzaam zijn geproduceerd van het merk Schwalbe. Voor de langere termijn bouw je dan sterkere kwaliteit op. Wij zoeken voor de klant uit wat bij ze past. Dat voorwerk doen we bewust, zodat mensen zo zorgeloos mogelijk de weg op kunnen.”

Victoria is ook Duits met zowel E-bikes als stadsportieve fietsen. De prijs/kwaliteitsverhouding is scherp en lopen in de categorie van 500 tot 10.000 euro. Union is daarentegen een oerdegelijk Nederlands merk. ,,Dat zijn meer de lifestylefietsen”, vertelt Niek. ,,Vintage in een nieuw jasje, het gaat daar ook om de looks. Door onze grote voorraad hebben we veel keuze.”

De Bikespecialist,
Van Reenenweg 171A, 3702 SJ Zeist.

Telefoon: 030 - 6624997. 

Website:
www.debikespecialistzeist.nl 

E-mail:
info@debikespecialistzeist.nl

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie