De loopbrug tussen Simarowa en Amandelhof verdwijnt.
De loopbrug tussen Simarowa en Amandelhof verdwijnt.

Charim vervangt Amandelhof: meer groen en minder gebouw maar wel hoger

17 april 2024 om 10:49 Zorg

ZEIST Het college van B en W legt de gemeenteraad binnenkort het nieuwe bestemmingsplan voor, dat de bouw van het Amandelpark mogelijk moet maken. Langs de Arnhemse Bovenweg vervangen drie losse gebouwen de huidige Amandelhof. 

De plannen passen niet binnen het bestaande bestemmingsplan, omdat de nieuwe gebouwen op een andere plek komen. Het college is enthousiast: de nieuwbouw past beter bij de Stichtse Lustwarande. Oude zichtlijnen worden hersteld, er komt weer bosbeplanting terug op het terrein en door ,,toepassing van terughoudende architectuur wordt beter aangesloten op de natuurlijke setting.’’

De huidige Amandelhof is eigendom van Zorggroep Charim. Die vindt dat de 140 appartementen uit 1960 niet meer voldoen. Het gebouw is verouderd en het past niet bij de zorg zoals Charim die wil leveren. In plaats van dit ene gebouw komen drie losse bouwwerken. Aan de achterkant van het terrein twee met in totaal 140 appartementen voor mensen die 24 uur per dag verzorging in de directe omgeving nodig hebben, en aan de voorkant een gebouw met ruimte voor 44 appartementen voor mensen met een lichte zorgvraag. 

Simarowa, de flat naast de Amandelhof, blijft staan maar de luchtbrug tussen beide gebouwen verdwijnt. 

Op het terrein komen ook 82 parkeerplaatsen. Het college hoopt het definitieve bestemmingsplan in juni ter inzage te leggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie