Thies Bakker speelde onlangs nog met het Nederlands team onder de 18 het Achtlandentoernooi in Duitsland.
Thies Bakker speelde onlangs nog met het Nederlands team onder de 18 het Achtlandentoernooi in Duitsland. (c)

Schaerweijde maakt zich op voor de hoofdklasse

26 juli 2022 om 06:38 Hockey

ZEIST Na de overtuigende promotie van Heren 1 naar de Tulp-hoofdklasse meldt Schaerweijde de komst van een aantal nieuwe spelers en stafleden voor de selectie voor seizoen 22/23. 

Nieuwe aanwinsten zijn: Thies Bakker (eigen jeugd), Thur Stadelmaier (Voordaan), Matt Bird (Australië) en Faizal bin Saari (Maleisië). 

Ook in de staf is een aantal veranderingen in de personen van Etienne Willems (assistent coach) en Pepijn Sigtermans (manager). Al met al een goede selectie en staf die onder leiding van Albert Kees Manenschijn in het eerste weekend van september in de Hoofdklasse hun opwachting maken. 

THIES BAKKER Uit de eigen jeugdopleiding van Schaerweijde komt Thies Bakker, 17 jaar. Hij speelde onlangs nog met het Nederlands team onder 18 jaar het achtlanden toernooi in Duitsland. 

THUR STADELMAIER Ook verwelkomt Schaerweijde Thur Stadelmaier, 22 jaar, aanvaller en vorig seizoen in de promotieklasse goed voor 13 goals. Thur komt over van Voordaan. 

FAIZAL BEN SAARI Uit Maleisië komt Faizal bin Saari, 31, top-aanvaller en bewezen strafcorner. Hij brengt jarenlange internationale tophockeyervaring en is zeer gemotiveerd in Zeist te komen spelen. 

MATT BIRD En last but not least, komt Matt Bird, 26, uit Australië bij Schaerweijde spelen. Deze aanvallende middenvelder komt samen met zijn vriendin (Australisch international) naar Nederland om zijn leven en zijn hockey-carrière een nieuwe impuls te geven, iets dat Schaerweijde graag mogelijk maakt. 

HC TILBURG Assistent coach van Albert Kees Manenschijn wordt Etienne Willems, die over komt van HC Tilburg. Nieuwe teammanager is Pepijn Sigtermans. 

TOPHOCKEY Niek van Exel, bestuurslid tophockey van Schaerweijde, is blij  met alle aanwinsten: ,,We hebben vertrouwen in het team dat vorig jaar overtuigend promoveerde. Daaraan hebben we gerichte versterkingen kunnen toevoegen waarmee we denken onze doelstelling, handhaving en misschien zelfs verrassen in de Hoofdklasse, gestand te kunnen doen. Met de ervaren coach Albert Kees Manenschijn en zijn staf ben ik er met deze spelersgroep gerust op dat Schaerweijde een geduchte tegenstander van veel teams kan worden. 

TWAALFDE MAN Ons publiek is thuis veelal de twaalfde man, dus dat belooft veel goeds. En gezelligheid, kom naar Stadion De Kuil en laat je horen voor Schaerweijde”.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie