Thies Bakker speelde onlangs nog met het Nederlands team onder de 18 het Achtlandentoernooi in Duitsland.
Thies Bakker speelde onlangs nog met het Nederlands team onder de 18 het Achtlandentoernooi in Duitsland. (c)

Schaerweijde maakt zich op voor de hoofdklasse

26 jul, 06:38 Hockey

ZEIST Na de overtuigende promotie van Heren 1 naar de Tulp-hoofdklasse meldt Schaerweijde de komst van een aantal nieuwe spelers en stafleden voor de selectie voor seizoen 22/23. 

Nieuwe aanwinsten zijn: Thies Bakker (eigen jeugd), Thur Stadelmaier (Voordaan), Matt Bird (Australië) en Faizal bin Saari (Maleisië). 

Ook in de staf is een aantal veranderingen in de personen van Etienne Willems (assistent coach) en Pepijn Sigtermans (manager). Al met al een goede selectie en staf die onder leiding van Albert Kees Manenschijn in het eerste weekend van september in de Hoofdklasse hun opwachting maken. 

THIES BAKKER Uit de eigen jeugdopleiding van Schaerweijde komt Thies Bakker, 17 jaar. Hij speelde onlangs nog met het Nederlands team onder 18 jaar het achtlanden toernooi in Duitsland. 

THUR STADELMAIER Ook verwelkomt Schaerweijde Thur Stadelmaier, 22 jaar, aanvaller en vorig seizoen in de promotieklasse goed voor 13 goals. Thur komt over van Voordaan. 

FAIZAL BEN SAARI Uit Maleisië komt Faizal bin Saari, 31, top-aanvaller en bewezen strafcorner. Hij brengt jarenlange internationale tophockeyervaring en is zeer gemotiveerd in Zeist te komen spelen. 

MATT BIRD En last but not least, komt Matt Bird, 26, uit Australië bij Schaerweijde spelen. Deze aanvallende middenvelder komt samen met zijn vriendin (Australisch international) naar Nederland om zijn leven en zijn hockey-carrière een nieuwe impuls te geven, iets dat Schaerweijde graag mogelijk maakt. 

HC TILBURG Assistent coach van Albert Kees Manenschijn wordt Etienne Willems, die over komt van HC Tilburg. Nieuwe teammanager is Pepijn Sigtermans. 

TOPHOCKEY Niek van Exel, bestuurslid tophockey van Schaerweijde, is blij  met alle aanwinsten: ,,We hebben vertrouwen in het team dat vorig jaar overtuigend promoveerde. Daaraan hebben we gerichte versterkingen kunnen toevoegen waarmee we denken onze doelstelling, handhaving en misschien zelfs verrassen in de Hoofdklasse, gestand te kunnen doen. Met de ervaren coach Albert Kees Manenschijn en zijn staf ben ik er met deze spelersgroep gerust op dat Schaerweijde een geduchte tegenstander van veel teams kan worden. 

TWAALFDE MAN Ons publiek is thuis veelal de twaalfde man, dus dat belooft veel goeds. En gezelligheid, kom naar Stadion De Kuil en laat je horen voor Schaerweijde”.  

advertentie
advertentie
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 6 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 11 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 13 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 16 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 17 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 20 uur geleden
Afbeelding
Jaap Bijl uit Zeist in Lego Masters op RTL4 gisteren