Afbeelding
aangeboden door sleutelhangers.nl

Vakantie staat voor deur, sleutel naar de buren!

23 juni 2021 om 13:32 Algemeen

Heb jij al vakantieplannen gemaakt voor de komende zomermaanden? Nu er verschillende versoepelingen zijn doorgevoerd, boeken steeds meer Nederlanders een vakantie. De een kiest voor een vakantie in Spanje, de ander trekt naar een vakantiehuis in Italië! Het is een moment waarop veel gezinnen gewacht hebben. Helemaal zonder risico is een vakantie in het buitenland zeker niet. Waar de cijfers in Nederland flink gedaald zijn, geldt dat niet voor alle landen binnen en net buiten Europa. De vakantieperiode betekent ook, dat we onze sleutel massaal aan de buren geven. Een sleutelhanger bedrukken om ze alvast te bedanken of aan te geven voor welke deur een sleutel bestemd is, is hierbij populair. 

 Taken voor de buren tijdens de vakantie 

Buren krijgen vaak de nodige taken tijdens de vakantieperiode. Zo moet er op het konijn of de cavia gepast worden en is het wenselijk dat de planten wat water krijgen. Het voorkomt dat de tuin volledig gerenoveerd moet worden na een periode van droogte. De zomers in Nederland zijn steeds warmer en droger. Daarbij worden de hoge temperaturen afgewisseld met steeds intensere regen- en onweersbuien. Ook om deze reden is het fijn om de buren de sleutels aan een sleutelhanger te geven. Het maakt dat ze een rondje door de woning kunnen lopen, om te kijken of er niets beschadigd is. Denk bijvoorbeeld aan de koelkast welke geen stroom meer krijgt, doordat de stoppen uit de meterkast zijn gesprongen tijdens de onweersbui. Het is geen prettige thuiskomst als alle etenswaren bedorven zijn en er voor de koelkast een grote plas water ligt. 

 Sociale controle essentieel in de vakantieperiode 

Niet alleen het tijdig kunnen signaleren van schade aan de woning is een taak voor de buren. Ook is sociale controle is essentieel in de vakantieperiode. Niet voor niets, want veel inbrekers slaan juist in deze maanden hun slag. Uit verschillende items in het nieuws bleek al, dat inbrekers wat in te halen hebben na de afschaffing van de avondklok. Het aantal inbraken in Nederland steeg al en de verwachting is dat dit aantal de komende maanden nog verder zal stijgen. De buren kunnen een oogje in het zeil houden tijdens de vakantie. 

 Deel foto’s nog niet op Facebook en Instagram 

Het is verleidelijk om al tijdens de vakantie een aantal mooie foto’s met vrienden en familie te delen. Pas op, is het advies van de politie! De kans dat kwaadwillende mensen met je meekijken is groot op sociale media. Deel alleen foto’s, als je zeker weet dat je profiel goed is afgeschermd. Op deze manier verklein je de kans op een inbraak tijdens de vakantie aanzienlijk. Inbrekers zoeken actief naar mensen waarvan zij weten dat ze niet thuis zijn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie