Afbeelding
Foto: Shutterstock
Aangeboden door vdsteenxxl

Zomer door veel huishoudens gebruikt om te klussen

17 juni 2021 om 12:36 Algemeen

Met de zomermaanden voor de deur en de eerste serieuze versoepelingen, starten veel gezinnen met het maken van vakantieplannen. De een kiest voor een vakantie in Nederland, de ander gaat voor het eerst in twee jaar weer naar het buitenland en weer iemand anders besluit thuis te blijven. Aan de ene kant omdat corona nog niet verdwenen is, aan de andere kant omdat de zomerperiode het ideale moment is om te klussen in en rondom de woning. Haal de ladder uit de garage en start met het schilderwerk rondom het huis. Het feit dat veel mensen in de zomerperiode klussen blijkt wel uit het feit, dat de verkoop van gereedschap blijft toenemen. Een trend die al tijdens de lockdown in 2020 werd ingezet. 

 Zelf klussen is steeds gemakkelijker geworden 

Zelf klussen in huis uitvoeren is steeds eenvoudiger geworden. Mede door het feit, dat online handige instructievideo’s te vinden zijn. Deze video’s leggen stapsgewijs uit, hoe verschillende klussen moeten worden uitgevoerd. Het maakt dat je ook zonder ervaring in het uitvoeren van diverse klussen van start kunt gaan. Schaf een rolsteiger aan, pak de schuurmachine erbij en neem de kozijnen onderhanden. Naast het opnieuw schilderen van de kozijnen is ook het renoveren van de keuken en badkamer een klus die bij veel mensen op het lijstje met wensen staat. Voor dergelijke klussen wordt vaak een professional ingeschakeld. Zo blijkt ook uit de wachttijden bij veel keukenboeren. Klanten moeten vaak al snel twee maanden wachten voordat de keuken geplaatst kan worden door de voortdurende drukte. 

 Veilig werken voor veel mensen belangrijk 

Nu we klussen steeds meer zelf uitvoeren, komt er meer aandacht voor de veiligheid bij het uitvoeren van deze werkzaamheden. Het gebruik van een rolsteiger voor de klussen buiten de deur is er een voorbeeld van. In huis wordt vaak een speciale kamersteiger gebruikt. Het werkt veiliger en daarbij ook comfortabeler dan een losse ladder. Naast het belang van een steiger wanneer er op hoogte gewerkt wordt, is ook beschermende kleding belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan speciale werkschoenen met een verstevigde neus. Het voorkomt letsel aan de voet, wanneer men zware materialen laat vallen.  

Corona nog niet volledig verdwenen 

Het feit dat corona de komende zomermaanden nog niet volledig verdwenen is, maakt veel huishoudens huiverig. Ze voelen weinig voor een vakantie waarbij men gedeeltelijk verplicht is een mondkapje te dragen, of bijvoorbeeld bij de grensovergang naar een ander land een nieuwe test uit moet voeren. Een derde reden om thuis te blijven zijn de hoge kosten van een vakantie over de grens. De vraag naar vliegtickets en accommodaties is zeer groot, wat invloed heeft op de prijs hiervan. Door nog een jaartje thuis te blijven kan veel geld bespaard worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie