Afbeelding
Aangeboden door knulst

Een schitterende vloer in je woning

26 maart 2021 om 10:14 Algemeen

Tegenwoordig worden er veel laminaat vloeren gelegd in woningen, het ligt lekker snel en is voordelig zegt men. Toch is een echte houten vloer veel mooier, het leeft meer en je ziet dat de kwaliteit eraf springt. De eiken vloeren bijvoorbeeld zijn in veel kleuren verkrijgbaar, voor ieder soort interieur is de vloer dus geschikt. De vloeren zijn zeer duurzaam en het is een harde houtsoort, ondanks dit is het hout toch uitstekend te bewerken. Het hout is geschikt om als vloer te dienen in een parket vorm of als delen, de vloer wordt al heel lange tijd gebruikt en is nog steeds erg populair.

Een vloer bewerken

Met eiken vloeren kun je veel doen, wil je een oude uitstraling hebben dan kun je de vloer roken. Hierdoor krijg je een uitstraling alsof de vloer al menig jaar wordt gebruikt in de ruimte, wil je de nerven benadrukken dan is de vloer ook perfect te borstelen. Ga je de vloer stomen dan krijg je een mooie verkleuring welke blijvend is, hierdoor werkt de vloer ook minder zoals bij beuken ook vaak wordt gedaan. Wil je iets exclusiefs in je woning hebben liggen, dan is fijnbezaagd eiken erg mooi. Bij deze vloer creëer je het idee of de delen direct uit het bos komen en zijn bevestigd op de vloer. 

De kenmerken van eiken

De kern van eikenhout heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur, tegen het bleke spinthout steekt het mooi af. Ga je het hout kwartiers zagen, dan krijg je een prachtige glans over het hout heen. Wordt er dosse gezaagd dan krijg je een karakteristieke vlamtekening in de eiken vloeren, de draad van eiken is opvallend recht en de nerf grof. Ga je een vloer leggen van eikenhout, dan is de vloer zowel handmatig als machinaal eenvoudig te bewerken. Omdat de houtsoort hard is, wordt er wel aangeraden als je moet schroeven eerst de delen voor te boren. Gebruik wel roestvrije schroeven om verkleuringen van het hout te voorkomen. 

Is vloerverwarming mogelijk bij eiken?

Vloerverwarming is niet meer weg te denken uit het interieur van een woning, eiken vloeren zijn ook uitstekend geschikt om te gebruiken wanneer je vloerverwarming wilt. Op deze manier heb je een comfortabele en lekkere warme vloer in de winter, bij knulsthoutenvloeren.nl kunnen ze je er van alles over vertellen. Wel is het zaak erop te letten, wanneer je koperen of messing materialen gebruikt er verkleuringen op kunnen treden op de vloer. Zelfs wanneer je de vloer afgewerkt hebt met olie of lak, kunnen deze verkleuringen door de vloer heen trekken en lelijke vlekken veroorzaken. Het looizuur in het hout is de boosdoener waardoor de verkleurde vlekken ontstaan, voordeel is wel weer dat je door het zuur de vloer kunt roken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie