Afbeelding
Aangeboden door albeka

De ideale thuiswerkplek inrichten doe je zo!

16 maart 2021 om 14:52 Algemeen

We hebben in 2020 en het begin van 2021 meer thuis gewerkt dan ooit tevoren. De kans dat we binnenkort weer wat meer op kantoor mogen werken is zeer aannemelijk, maar zoveel als het eerst was zal het waarschijnlijk nooit weer worden. Dit komt omdat thuiswerken voor zowel werkgever als werknemer diverse voordelen heeft. Zo scheelt het de werknemer enorm veel reistijd en maakt de werkgever minder vaste kosten. Het thuiswerken zal dan waarschijnlijk ook nooit meer verdwijnen! Juist hierom geven we je in deze blog enkele tips om je thuiswerkplek in te richten.

Benodigde producten

Om fatsoenlijk thuis te kunnen werken heb je in ieder geval enkele kantoorartikelen nodig. De belangrijkste producten die je nodig hebt zijn een bureau en een bureaustoel. Deze producten zijn niet enkel nodig om het werk fatsoenlijk uit te voeren, maar zijn ook voor je lichaam ontzettend belangrijk. Als je werkt op fatsoenlijk materiaal zal je lichaam veel minder schade oplopen dan wanneer je op niet-ergonomische materialen aan het werk bent. Het is dan ook belangrijk om deze artikelen zo snel mogelijk aan te schaffen. Je kan hier zo veel geld aan uitgeven als je wilt, maar kunt deze artikelen ook redelijk goedkoop aanschaffen. bekijk bijvoorbeeld ook eens tussen de tweedehands bureaustoelen of de tweedehands bureaus. Door te kiezen voor tweedehands kun je vaak op de aanschaf al tientallen euro’s besparen!

Houd je werkplek gescheiden

Om fatsoenlijk te kunnen werken is een afgescheiden werkplek zeker een voordeel. Denk hierbij aan een aparte kamer in je woning om te werken. Door de werkplek gescheiden te houden zie je deze ruimte ook enkel om in te werken. Als je bijvoorbeeld je bureau in de slaapkamer, keuken of woonkamer plaatst dan wordt het veel moeilijker om werk en privé gescheiden te houden. Je bevindt je dan op werkmomenten in dezelfde ruimte als waarin je je normaal ontspant. Dit kan er gemakkelijk voor zorgen dat je ook werkstress zult ervaren als je in deze ruimtes komt voor ontspanning. Als je geen extra ruimte in je woning over hebt om in te werken en verplicht in je slaapkamer moet werken, dan kun je kiezen voor een inklapbaar bureau. Deze kun je dan aan het eind van de werkdag inklappen, hierdoor blijft het bureau in ieder geval uit zicht als je in je bed ligt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie