Afbeelding
Aangeboden door helmonline.nl

Tips voor het kopen van een motorhelm

15 februari 2021 om 10:03 Algemeen

Een motorhelm kopen lijkt nogal ingewikkeld. Het aanbod is zo ontzettend groot, dus welke moet je kiezen? Toch is het, als je weet waar je op moet letten, helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Met onderstaande tips bepaal je in ‘no-time’ welke helm voor jou de beste keuze is.

Tip 1: Ga nooit voor tweedehands!

Allereerst drukken we je op het hart om nooit een tweedehands helm te kopen. Dit lijkt misschien voordeliger, maar je weet niet wat ermee is gebeurd. De helm kan onzichtbare schade hebben opgelopen na een val of ongeval; aan de binnenkant van de buitenschaal bijvoorbeeld. Je helm biedt dus geen voldoende bescherming meer. Dat is een situatie die je niet wilt meemaken. 

Tip 2: Welk type helm is voor jou het meest geschikt?

Okay, een nieuwe motorhelm dus. Maar welke? Het eerste wat je moet bepalen is welk type helm in jouw geval het meest geschikt is. Dit hangt af van je rijgedrag. Rijd je vooral plezierritjes in de zomer op een scooter, dan is een jethelm (zonder kinstuk) een fijne keuze. Wanneer je het hele jaar door flinke afstanden aflegt op hogere snelheden, dan is een integraal helm (met kinstuk) voor jou ideaal. Zit je daar tussenin, dan zou je voor een systeemhelm (met opklapbaar kinstuk) kunnen kiezen. Hoe groter de afstanden die je rijdt, hoe hoger de snelheden en hoe extremer de weersomstandigheden zijn, hoe meer veiligheid en comfort je nodig hebt. Een integraalhelm biedt optimale veiligheid en comfort, doordat het je hele hoofd en gezicht omvat en het best gestroomlijnd is (dus minder lawaai door luchtweerstand). Geen of een opklapbaar kinstuk is wel erg fijn bij mooi weer: het geeft een gevoel van vrijheid omdat je vrijer zicht hebt en de wind kunt voelen.

Tip 3: Welke overige kenmerken kies je?

Jouw rijgedrag is ook bepalend voor de keuze van bijvoorbeeld het vizier. Een zonnevizier met pinlock om condensvorming te voorkomen, is erg fijn voor alle weersomstandigheden. Wil je uitsparingen voor bluetooth apparatuur, een intercom, etc.? Bedenk even welke kenmerken voor jou van belang zijn.

Tip 4: Voor welk merk en model ga je?

Heb je bovenstaande tips afgevinkt, dan kun je gaan bepalen welk merk, model en kleur je wil. Er zijn een aantal merken met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zoals:

- Vinz
- Scorpion
- Schuberth
- Caberg
- HJC
- Shark
- Arai

Deze merken bieden allemaal voordelige, kwalitatief hoogwaardige helmen die voorzien zijn van een ECE keurmerk. Met een exemplaar van één van deze merken ben je verzekerd van een goede, goedgekeurde helm én heb je de keuze uit diverse trendy modellen en kleuren! Het oog wil tenslotte ook wat...

Tip 5: Kies de juiste maat. 

Te groot is gevaarlijk en te klein is zeer oncomfortabel en veroorzaakt hoofdpijn. Meet dus even de omtrek van je hoofd, horizontaal, een paar centimeter boven je wenkbrauwen. Nu kun je bij jouw merk opzoeken welke maat je nodig hebt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie