Afbeelding
Aangeboden door de Consumentenbond

Bespaar honderden euro’s door energietarieven te vergelijken

29 januari 2021 om 11:03 Algemeen

Voor consumenten loont het om jaarlijks naar hun energiecontract te kijken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat consumenten al snel een paar honderd euro per jaar kunnen besparen, door van energieleverancier te wisselen. Dit geldt in het bijzonder voor consumenten, die al jaren bij dezelfde aanbieder zitten. Door over te stappen profiteert een consument niet alleen van een vast lager tarief, ook kan deze gebruik maken van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Lang hoeft het vergelijken van energieleveranciers niet te duren. Er zijn diverse tools, die je hierbij helpen.

Besparing investeren in duurzame oplossingen

De paar honderd euro die het overstappen naar een andere energieleverancier op kan leveren, kun je investeren in duurzame oplossing. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van het glas in huis voor isolatieglas. Op deze manier is de energie niet alleen goedkoper, maar verbruik je ook minder energie. Een dubbel financieel voordeel! Vergelijkbaar met de investering in isolatieglas, is een investering in zonnepanelen. In de komende jaren veranderen de regels voor het verkopen van opgewekte stroom. Dit maakt het voor consumenten met zonnepanelen aantrekkelijk om ook een thuisbatterij te laten installeren. Stroom die je niet direct gebruikt, kun je zo opslaan en op een later moment gebruiken.

Tools voor het vergelijken van energieleveranciers

Zoals eerder al werd aangehaald, vind je op internet verschillende tools die je helpen om energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Onder meer Consumentenbond beschikt over zo’n tool. Combineer het vergelijken van de zorgverzekeringen bij verschillende partijen aan het eind van het jaar met het vergelijken van de energietarieven. Zo vergeet je dit niet en ben je voor het nieuwe jaar verzekerd van een besparing op je maandlasten.

Deze tools maken het overigens niet alleen mogelijk om de tarieven van aanbieders te vergelijken. Kijk ook eens naar de duurzaamheid van de stroom die energieleveranciers in Nederland aanbieden. Kies je voor groene stroom, of ga je voor grijze stroom? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie