Afbeelding
Aangeboden door patience.nl

Hoe speel je Solitaire en wat betekent Solitaire?

21 december 2020 om 13:03 Algemeen

De term Solitaire is niet zo bekend in Nederland, een meer gekende term is Patience. Waarom deze term gebruikt wordt voor het spel kom je zo te weten. Ook leren we je hoe je een spel Solitaire kunt spelen via ons gratis online spel Klondike.

Op jezelf spelen

Solitaire is een term met verschillende betekenissen, afhankelijk van waar je hem gebruikt. Ik het algemeen Engels staat hij voor spellen die je alleen kunt spelen. Dit zijn dus niet noodzakelijk altijd kaartspelen, want tegenwoordig zijn er zoveel bordspelen die je op je eentje kunt aangaan.

Maar wanneer je de term in de Verenigde Staten gebruikt, zullen mensen het wel als alle kaartspelen die je op jezelf kunt spelen, interpreteren. Terwijl in Nederland de term Solitaire bijna niet gebruikt wordt. Wij zijn een unieke samenleving, want ook de term Patience gebruiken we niet om de verzameling kaartspelen aan te duiden. Bij ons bedoelen we het spel Klondike als we het over Patience hebben.

Zo zie je maar, niet elke internationale benaming zoals computer is eenduidig. Nu je op de hoogte bent van de mogelijke termen en interpretaties, zul je hopelijk geen misverstanden hebben.

Solitaire spelen

We hebben onlangs ons eigen spel Klondike online gezet op patience.nl en willen je dan ook op weg helpen om alle regels van het spel te verstaan. Zo weet je hoe je moet spelen om de grootste mogelijkheid op winnen te hebben.

Om nog even in het Engels te blijven is het belangrijk om de term marriage te kennen bij het spelen van kaartspelen. Deze betekend het plaatsen van een kaart met een waarde die exact één lager is op een kaart van tegenovergestelde kleur, zijnde rood of zwart.

Een correct marriage zou dus het plaatsen van een zwarte vrouw (V) op een rode heer (H) zijn. Zo is ook het verplaatsen van een rode acht op een zwarte tien een perfect koppel. Let er op dat wanneer je kaarten verplaatst je ook alle kaarten die er op liggen meeneemt.

Op deze manier probeer je de gedekte kaarten vrij te maken, zodat je ze een voor een kunt omdraaien en uiteindelijk alle kaarten in volgorde van aas tot heer naar de eindstapel te krijgen. Wanneer dit je lukt, win je het spel Klondike op patience.nl.

Graag willen we je ook nog meegeven dat we een hele reeks andere kaartspelen op komst hebben. Wij zijn aan het werken om naast Klondike ook FreeCell, Spider Solitaire en minder bekende spellen als Yukon en Monte Carlo Solitaire gratis aan te bieden op onze website.

Dit doen we uit liefde voor alle traditionele kaartspelen. Dat we het puur doen om deze traditie in stand te houden, kun je zien aan het feit dat we geen reclames met je delen. Het is allemaal 100% gratis, zonder download of registratie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie