Jette Geldens is geinstalleerd als kinderburgemeester van de gemeente Bunnik. Zeventien kandidaten liet ze achter zich. FOTO: Agnes Laurens
Jette Geldens is geinstalleerd als kinderburgemeester van de gemeente Bunnik. Zeventien kandidaten liet ze achter zich. FOTO: Agnes Laurens Foto: Agnes Laurens

Jette geïnstalleerd als kinderburgemeester

26 september 2019 om 08:35 Algemeen

Door Agnes Laurens

De gemeente Bunnik heeft een kinderburgemeester! Jette Geldens is haar naam. Afgelopen donderdag is zij door burgemeester Ruud van Bennekom geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester van Bunnik. Jette heeft heel veel zin om de eerste kinderburgemeester te zijn.

Bunnik - Bij zijn aantreden heeft Van Bennekom vaak aangegeven een kinderburgemeester te willen hebben in zijn gemeente. Hij heeft via alle scholen in de gemeente Bunnik gevraagd om kinderen zich te laten aanmelden om kinderburgemeester te worden. Er zijn 18 aanmeldingen binnengekomen. Jette is als de beste uit de bus gekomen. In een vlog die zij had gemaakt vertelde zij veel voor de natuur te betekenen.

Kinderrechten

Een kinderburgemeester geeft invulling aan kinderrechten en zorgt ervoor dat de belangen van kinderen beter vertegenwoordigd worden binnen een gemeente. De burgemeester wil de kinderen op informele wijze betrekken bij het openbaar bestuur. Kinderen verdienen ook aandacht. Daarbij heeft de jeugd de toekomst. Hierbij worden zij gestimuleerd om na te denken wat zij belangrijk vinden en leren zij participeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie