Afbeelding

Help jij padden en kikkers?

21 februari 2019 om 16:01 Algemeen

Zeist - De paddentrek komt er weer aan. Daarom is paddenwerkgroep Kerckebosch-Zeist op zoek naar vrijwilligers die amfibieën willen helpen om veilig de weg over te steken. Net als voorgaande jaren zal de werkgroep actief zijn op de Arnhemse Bovenweg, maar dit jaar is er een tweede locatie waar vrijwilligers padden zullen overzetten. Dit is op de Jagersingel, op het traject vanaf de ambulancekazerne van het Diakonessenhuis tot aan restaurant ‘t Jagershuys. Voor beide locaties zoekt de werkgroep enthousiaste vrijwilligers.

Paddentrek

In de periode van eind februari tot begin april maken amfibieën een flinke tocht van hun winterkwartier naar hun voortplantingswateren. Helaas kruisen de trekroutes regelmatig wegen en straten. Daardoor eindigen veel padden en kikkers onder de banden van een auto. Om dit te voorkomen, lopen vrijwilligers van de werkgroep ‘s avonds langs de weg op locaties met veel paddentrek. Zij pakken de padden op en brengen de dieren veilig naar de overkant.

Padden overzetten is laagdrempelig en dankbaar werk. Met een uurtje lopen kun je al veel paddenlevens redden. Dus ben je graag buiten en wil je dieren en de natuur helpen? Neem dan contact op via e-mail paddenwerkgroepkerckebosch@gmail.com.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie