De uitreiking vond plaats in Kerkelijk Centrum Zeist-West. Foto: Maarten Bos
De uitreiking vond plaats in Kerkelijk Centrum Zeist-West. Foto: Maarten Bos Foto: Maarten Bos

Vredesduif voor pastor Gert Jaap Kardol

26 september 2018 om 14:54 Algemeen

De Vredesduif 2018 is op 23 september uitgereikt aan pastor Gert Jaap Kardol van het Lindenhuis. Kardol zet zich onder meer in voor vluchtelingen. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een inwoner van Zeist die zich inzet voor de vrede in de stad en voor een goede verstandhouding tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de gemeente.

Zeist - De Vredesduif is ingesteld door het Platform Levensbeschouwingen en Religies in Zeist. De uitreiking vond plaats in Kerkelijk Centrum Zeist-West. Kardol heeft de prijs ook gekregen omdat hij zich volledig aan zijn taken wijdt ondanks het feit dat hij een (visuele) handicap heeft. Bovendien opereert hij op basis van zijn eigen betrekkelijk geringe geldelijke middelen. Hij is ook organist en pianist en hij organiseert ontmoetingen met vluchtelingen rond muziek en maaltijden. Hij kreeg de prijs uitgereikt door de winnaar van 2017, Jantje Paasman van de Weggeefwinkel. De prijs is een glazen schaal van de Zeister kunstenaar Wout Zijp.

Met de Vredesontmoeting werd ook de (landelijke) Vredesweek afgesloten. Thema van die week was in 2018 Generaties voor de Vrede. Op de aankondigingsposter van Pax stond een treffend citaat van de 23-jarige Lidewijde: “Je weet pas wat vrede is als je het niet hebt”.

door Maarten Bos

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie