Evelien Raap en Arnout van Dijk van Mijn Groene Huis zijn bezig met de voorbereiding van de Informatiebijeenkomsten Couwenhoven en Pedagogenbuurt van eind januari. FOTO: Asta Diepen Stöpler
Evelien Raap en Arnout van Dijk van Mijn Groene Huis zijn bezig met de voorbereiding van de Informatiebijeenkomsten Couwenhoven en Pedagogenbuurt van eind januari. FOTO: Asta Diepen Stöpler Foto: Asta Diepen Stöpler

Energiezuinig maken van je woning

24 januari 2018 om 15:37 Algemeen

Het energiezuinig maken van je woning is nu wel heel simpel. Met hulp van ‘Mijn Groene Huis’ kom je snel te weten wat je het beste kunt doen aan verduurzaming van je huis. “Altijd warme voeten en een lagere energierekening: een goed plan voor 2018.”

door Asta Diepen Stöpler

ZEIST - Een energiezuinig huis is beter voor je portemonnee en voor ons milieu. “28% van het totale energieverbruik in Nederland komt van het bewonen van huizen. Woningen moeten waarschijnlijk over enkele jaren verplicht veel energiezuiniger zijn. Maar hoe pak je dit als huiseigenaar aan?

Er komt zoveel op je af.” Arnout van Dijk en Evelien Raap zijn betrokken bij Mijn Groene Huis. Dit initiatief helpt Zeistenaren met advies en informatie om hun woningen zo energiezuinig mogelijk te maken.
“Ieder huis is anders. Daarom geven we advies op maat: isoleren van muren en vloer. Zonnepanelen of een warmtepomp. Er is zoveel mogelijk, maar wat is goed in jouw specifieke situatie? En welke uitvoerder is hierbij de beste? Mijn Groene Huis helpt om op een eenvoudige manier goede stappen te nemen tegen een scherpe prijs.

We werken met diverse onafhankelijke aanbieders, die geselecteerd zijn op lokale aanwezigheid, vakmanschap en gunstige tarieven. Bij Mijn Groene Huis zijn ook 20 energie-ambassadeursactief. Dit zijn vrijwilligers die als ervaringsdeskundigen thuis met de bewoners praten over de wensen en mogelijkheden. Acht van hen kunnen met infraroodcamera’s huizen doormeten op energie- en warmtelekken.”

Mijn Groene Huis is te bezoeken op de Meester de Klerkstraat 4-6, 3701 DP Zeist, op donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en zaterdag van 12.00 – 17.00 uur. “
Dan kunnen belangstellenden gratis informatie krijgen over verduurzaming van hun huis. Loop gerust binnen.”

Naast individuele advisering doet Mijn Groene Huis veel meer, zoals de projecten ‘Couwenhoven Duurzaam’ en ‘Pedagogenbuurt Duurzaam’ om koopwoningen energiezuiniger te maken. “Vorig jaar zijn 46 huurwoningen in Couwenhoven energiezuinig gemaakt. De huurders besparen hierdoor tientallen procenten op hun energierekening. Deze actie is aanleiding voor ons om huiseigenaren aan te moedigen hetzelfde te doen.

Op 24 en 31 januari zijn informatiebijeenkomsten om buurtbewoners op weg te helpen in hun huis. Een andere activiteit betreft collectieve inkoop van zonnepanelen. Mijn Groene Huis is ook bezig met de voorbereiding van een collectief zonnepanelenproject. Deelname is interessant voor huiseigenaren of huurders die bijvoorbeeld geen zonnepanelen op het eigen dak kwijt kunnen. Via Mijn Groene Huis kunnen ook zij profiteren van deze vorm van energieopwekking. De panelen komen dan op daken van bijvoorbeeld scholen of sporthallen”, aldus Raap en Van Dijk.

voor meer informatie www.mijngroenehuis.nu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie