Mario van Gils bezorgt de Nieuwsbode iedere week met veel plezier. FOTO: Lydia van der Meer
Mario van Gils bezorgt de Nieuwsbode iedere week met veel plezier. FOTO: Lydia van der Meer Foto: Lydia van der Meer

Vaste bezorger Mario bezorgt Nieuwsbode met plezier

5 januari 2018 om 10:12 Algemeen

Lekker een uurtje buiten lopen. Verstand op nul. Mario van Gils bezorgt de Nieuwsbode iedere week met veel plezier. In het dagelijks leven werkt Mario als Financial in Zeist. Oorspronkelijk was het bezorgen van de Nieuwsbode een bijbaantje van zijn zoon Thomas. Toen Thomas 18 jaar werd, is hij gaan studeren en heeft Mario de krantenwijk van hem overgenomen.

door Lydia van der Meer

Zeist - Het komt niet vaak voor dat vaders de bijbaantjes overnemen van hun kind. Mario van Gils werkt inmiddels al een jaar of vijf als trouwe kracht voor de Nieuwsbode. Toen Thomas op zijn veertiende jaar begon met zijn krantenwijk hielp Mario hem af en toe mee. Met kranten dragen, of een stuk meelopen. “Hij klaagde nooit,” vertelt Mario. “Plannen was echter niet zijn sterkste kant. Wij moesten hem als ouders soms wel even motiveren.”

Liever kranten lopen

Thomas ging liever kranten lopen dan vakkenvullen. “Hij vond dat dat meer geld opleverde,” zegt Mario. “Het was ook een gezellig momentje, dat krantenwijkje samenlopen met mijn zoon. Toen Thomas stopte, vroeg Ben Gerwig van de Mediaverspreiders, of Mario niet af en toe een wijkje wilde lopen, of een krant na wilde bezorgen. Ik heb heel leuk contact met Ben, dus ik deed dat graag voor hem.

Vaste wijk

Sinds een paar jaar heb ik mijn vaste wijken en breng ik wekelijks de kranten rond aan beide kanten van de Slotlaan en bij het kamp Beukbergen in Soesterberg.”

Afhankelijk van wel of geen bijlagen is Mario een paar uur bezig met het bezorgen van de kranten. “Ik begin vroeg in de ochtend en kom vrijwel altijd dezelfde mensen tegen. Zij maken een wandeling of laten hun hond uit. Vooralsnog maak ik geen vervelende dingen mee. Soms krijg ik een klacht van een winkel dat ze de krant niet krijgen. Maar als je geen brievenbus hebt is het lastig bezorgen,” grijnst Mario.

“Onlangs vertelde een vrouw dat ze de krant nooit krijgt en dat ze zich afvroeg waarom niet. Zij had een nee-nee sticker op haar brievenbus maar dat wist ze helemaal niet. Dat zijn wel grappige dingen die je meemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie