Op de foto een van de winnende clubs. De Grote Clubactie is een landelijke activiteit met dit jaar 5.500 deelnemende verenigingen.
Op de foto een van de winnende clubs. De Grote Clubactie is een landelijke activiteit met dit jaar 5.500 deelnemende verenigingen.

Clubs uit Zeist halen 17.522 euro op

27 december 2017 om 12:28 Algemeen

Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. De opbrengst in Zeist is in totaal 17.522 euro. Gezamenlijk is er 8,9 miljoen euro opgehaald met 5.500 deelnemende verenigingen. Zo’n 225.000 leden gingen de straat op om loten te verkopen voor hun club. Gezamenlijk verkochten zij bijna 3 miljoen loten. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst uit de Grote Clubactie per club gestegen met gemiddeld 22%. Hieruit blijkt dat de Grote Clubactie voor verenigingen relevanter is dan ooit.

Zeist - Al 45 jaar draagt de Grote Clubactie bij aan de financiële gezondheid van duizenden clubs in Nederland. Voor veel verenigingen een onmisbare bron van inkomsten. Clubs kunnen met de opbrengst bijvoorbeeld materialen vervangen, het clubhuis onderhouden en activiteiten organiseren. Veel verenigingen in Nederland zijn afhankelijk van sponsoring en andere initiatieven voor extra financiële middelen. Er is geld nodig om te kunnen groeien en goede faciliteiten aan leden te kunnen bieden. De Grote Clubactie speelt hierin een grote rol. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.


Dit jaar deden in Zeist de volgende verenigingen mee: Z.D.G.V. Hygiea met een opbrengst van 1.696,80 euro | VV Jonathan met een opbrengst van 3.633,60 euro | Christelijke Korfbalvereniging Recht door Zee met een opbrengst van 1.041,60 euro | Atletiekvereniging FIT met een opbrengst van 1.428 euro | Zeister Sport Vereniging Schaerweijde met een opbrengst van 3.964,80 euro | Christelijke Gymnastiekvereniging Mars met een opbrengst van 1.596 euro | Zeister Vrouwenkoor met een opbrengst van 540 euro | Drumfanfare Jonathan met een opbrengst van 247,20 euro | USP 030 met een opbrengst van 232,80 euro. Een volledige lijst met deelnemers kan worden opgevraagd.

Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: “We zijn trots op de vele vrijwilligers en leden die zich jaar in jaar uit inzetten om extra geld in te zamelen voor hun vereniging. De betrokkenheid tussen de club en haar leden is enorm groot mede dankzij de Grote Clubactie. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie