Gideon en Marieke staan te popelen om de Bijzondere Taartenfabriek te openen. Heerlijke taarten, gebakken met liefde en zorg door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onder leiding van Gideon en Marieke.
Gideon en Marieke staan te popelen om de Bijzondere Taartenfabriek te openen. Heerlijke taarten, gebakken met liefde en zorg door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onder leiding van Gideon en Marieke. Foto: Asta Diepen Stöpler

Bijzondere Taartenfabriek in Zeist

21 september 2017 om 16:29 Algemeen

Oma’s appeltaart, chocoladetaart, NY cheesecake, carrot cake en nog veel meer lekkers. Te bestellen in de Bijzondere Taartenfabriek. Een smakelijk sociaal project om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan zinvol werk te helpen.

Door Asta Diepen Stöpler

Zeist - Al ruim voor de officiële opening van de Bijzondere Taartenwinkel konden mensen genieten van de heerlijke taarten. Bijvoorbeeld bij restaurant Blik & Burgers en De Koffietafel en bij enkele eetgelegenheden in Utrecht. Marieke Blok is de initiatiefnemer. Het begon afgelopen zomer met het winnen van de Zeister Challenge ‘Ondernemende dagbesteding’. De Bijzondere Taartenfabriek won 35.000 euro en de opening van de zaak vorige week is een belangrijke stap verder.

De Bijzondere Taartenfabriek is een gezellig ingerichte ruimte met twee ovens, een werktafel, toonbank en enkele tafels en stoeltjes. Samen met coördinator Gideon is Marieke de ochtend voor de officiële opening druk bezig met de voorbereidingen. “Mensen kunnen hier taarten proeven om vervolgens de taart naar hun keuze te bestellen. Even gezellig met een kop thee of koffie de juiste keuze maken. Bestellen kan ook online op www.bijzonderetaartenfabriek.nl. Graag een dag van te voren.”
Mensen willen homemade, gezond eerlijk voedsel en “onze taarten passen hier goed in”, vult Gideon aan. “De ingrediënten en smaken van de taarten wisselen per seizoen. Binnenkort zal er Sinterklaastaart zijn.” Hij zal op werkdagen gaan bakken. “Voorlopig met drie meiden, maar er is ruimte voor meer.

Het is de bedoeling dat het een financieel gezond bedrijf wordt, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goed kunnen werken om dan eventueel door te stromen.”

De Bijzondere Taartenfabriek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en zaterdag 9 tot 12 uur, 1e Hogeweg 160, Zeist.

www.bijzonderetaartenfabriek.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie