Varen met de Pont van het Landschap. Zoveel moois, en zo dichtbij.
Varen met de Pont van het Landschap. Zoveel moois, en zo dichtbij.

Reserveer nu voor de julivaarten met de Pont van het Landschap

28 juni 2017 om 09:00 Algemeen

Bunnik - In juli biedt de Kromme Rijncommissie van Utrechts Landschap een gevarieerde keus aan vaartochten met de Pont van het Landschap aan.
Van Odijk naar Beverweert: De Pont vaart op zaterdag 8 juli om 13.00 uur naar Beverweert. In afwijking van andere vaartochten vertrekt deze boeiende tocht vanaf het jaagpad ter hoogte van het ooievaarsnest in Odijk. Eenvoudig te bereiken vanaf de Singel ter hoogte van huisnummer 115 via het Rijnpad en de fietsbrug over de Kromme Rijn. In de directe omgeving van het kasteel maakt u een wandeling van een uur op het landgoed. Rond 15.30 uur keert u terug. Deelname kost € 12,-, beschermers krijgen € 2,- korting. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 5,-
Kindervaarten: De kindervaarten zijn op de woensdagen 12,19 en 26 juli, en starten om 14.00 uur. Onderweg is uitgebreid gelegenheid om waterdiertjes te vangen en bekijken. Deelname is mogelijk voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, mits begeleid door een volwassene. Om voldoende ruimte te hebben bij het wateronderzoek, kunnen maximaal 15 kinderen per tocht deelnemen. Kinderen betalen € 3,-, begeleiders € 5,-.
Vaart naar Fort Rijnauwen: Op zaterdag 15 juli organiseert de Kromme Rijncommissie van Utrechts Landschap in samenwerking met Staatsbosbeheer een arrangement, waarbij natuur, cultuur en water centraal staan. Deze activiteit start om 13.00 uur. Tijdens deze vaartocht, richting Utrecht, vertelt een gids over het natuurontwikkelingsproject dat van de Kromme Rijn weer een levende rivier heeft gemaakt. Vervolgens wordt vanaf de aanlegplaats aan het jaagpad naar fort Rhijnauwen, het grootste fort van Nederland, gewandeld. Dit arrangement is ongeschikt voor rolstoelgebruikers. Deelname kost € 15-. Beschermers van een van de provinciale Landschappen krijgen € 2, korting.
Landgoederenvaart
Op zaterdag 22 juli om 14.00 uur start de eerste Landgoederenvaart met de Pont van het Landschap van dit vaarseizoen. Onderweg meert u aan voor een wandeling van Oud- naar Nieuw-Amelisweerd. Publieksvaarten: Naast deze arrangementen maakt de Pont op woensdag 9 juli om 14.00 uur en op de zondag 19 juli om 20.00 uur en op zaterdag 29 juli en zondag 30 julii om 14.00 uur een publieksvaart langs de natuurvriendelijke oevers van de rivier. De kosten voor publieksvaarten bedragen € 7,-, waarbij Beschermers en kinderen korting krijgen.
Tenzij anders vermeld starten de vaarten bij het excursiecentrum Nienhof op het gelijknamige landgoed, waarvan de ingang naast de Grotelaan 16 in Bunnik ligt. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Deelname aan is mogelijk na aanmelding bij de VVV in Wijk bij Duurstede, tel.0343- 57 59 95 of via utrechtslandschap-nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie