Jacqueline Verbeek-Nijhof verricht de officiële openingshandeling. Foto: Paul Ridderhof
Jacqueline Verbeek-Nijhof verricht de officiële openingshandeling. Foto: Paul Ridderhof

Verhoging capaciteit Syntus naar Utrecht Science Park

15 juni 2017 om 09:33 Zakelijk

De komende weken stromen de nieuwe 15-meter bussen van het merk Setra van Syntus Utrecht in. Dit betekent dat  de oudere bussen zullen verdwijnen uit het straatbeeld in de provincie Utrecht. Daarmee krijgt de reiziger wat hij verdient. Namelijk moderne bussen die van alle gemakken zijn voorzien. Dat maakt Syntus bekend. 

Cees Anker, Algemeen Directeur Syntus: “Ik ben trots dat we vandaag de nieuwe 15-meter bussen kunnen presenteren. Daarmee bieden we voldoende capaciteit voor de spitslijnen naar Utrecht Science Park. De bussen zijn vanzelfsprekend voorzien van airco, wifi en oplaadpunten voor mobiele apparatuur. En ook op deze bussen, is het hart te zien, dat staat voor het vervoer vanuit ons hart, voor iedereen. Dat willen we onze reizigers bieden.”

 Jacqueline Verbeek-Nijhof, gedeputeerde provincie Utrecht: “De nieuwe bussen van Syntus zijn goed nieuws voor de reiziger. Het is een belangrijke stap op weg naar verdere verbetering van het openbaar vervoer. Maar daarmee zijn we er nog niet. Ook de dienstregeling voor 2018 moet ervoor zorgen dat onze reizigers met het bijpassende gevoel in de nieuwe Syntus bussen kunnen reizen.” 

Meer nieuwe bussen
Nu stromen er 28 Setra 15 meter bussen in voor de spitslijnen. Voor de overige lijnen stromen de komende weken eveneens nieuwe 12-meterbussen in naast de 101 nieuwe 12-meterbussen, die al rijden vanaf de start van de concessie in december 2016. Ook hier verdwijnen de oudere bussen uit het straatbeeld.
Eind dit jaar, bij de start van de nieuwe dienstregeling, komen daar nog twee volledig elektrisch aangedreven 12-meter bussen bij (merk BYD) voor de stad Amersfoort. Als voorloper daarop zullen vanaf juli twee elektrisch aangedreven demobussen worden ingezet. De inzet van de eerste elektrische buurtbus volgt eveneens in juli. Dit zal de eerste elektrische buurtbus van Nederland zijn!

Op weg naar ongewoon goede mobiliteit
Op dit moment wordt hard gewerkt aan het rijklaar maken van het nieuwe materieel, zodat in juli alle nieuwe bussen operationeel zijn. Met ingang van de nieuwe dienstregeling voor 2018, die in december ingaat, zullen ook een aantal vervoerkundige zaken worden opgelost. Daarnaast blijft Syntus voortdurend met de provincie in overleg. Om daarmee te komen tot de ongewoon goede mobiliteit waar Syntus voor staat en waarom de provincie heeft gekozen voor Syntus.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie