Een oude foto uit het archief van Abrona. Wat zagen de verpleegsters er toen anders uit.
Een oude foto uit het archief van Abrona. Wat zagen de verpleegsters er toen anders uit.

Zoektocht naar persoonlijke verhalen over Sterrenberg

25 juni 2017 om 09:00 Algemeen

Sterrenberg bestaat binnenkort 90 jaar. Wie kent het oude Sterrenberg? Gezocht voor Film: Wie werkte of kende iemand bij de Johannes Stichting in Huis ter Heide in de jaren ‘50 en ‘60, of zelfs de jaren ‘40 van de vorige eeuw?

Huis ter Heide - In opdracht van Abrona, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, maakt regisseur Victorine Lutz uit Zeist een film over ‘90 jaar Sterrenberg’.

Op het terrein Sterrenberg in Huis ter Heide werd in 1928 de Johannes Stichting geopend. Een inrichting voor ‘geestelijk en lichamelijk gebrekkigen’.
Inmiddels wonen in Sterrenberg niet alleen mensen met een beperking, ook mensen van ‘buiten’ wonen er. Het is een ‘gewone bijzondere ‘ wijk geworden.

Volgend jaar bestaat ‘Sterrenberg’ 90 jaar. Daarom laat Abrona een film maken.
Voor deze film is Victorine Lutz op zoek naar mensen die persoonlijke herinneringen hebben aan De Johannes Stichting die op Sterrenberg is gebouwd.

Heeft u er gewerkt, kent u iemand die er gewerkt heeft of heeft u om een andere reden een herinnering? Alle hulp is welkom.

Contactgegevens

U kunt schrijven, bellen of mailen naar Harm Beishuizen, wijkcoach van Abrona: Sterrenberglaan 6, 3712 XA Huis ter Heide, harm.beishuizen@abrona.nl of bel: tel.088 - 2019206

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie