Een oude foto van De Klinker, voordat de Markt op de schop ging. Foto: KunstenHuis
Een oude foto van De Klinker, voordat de Markt op de schop ging. Foto: KunstenHuis

Anderhalve ton voor De Klinker

19 april 2017 om 07:40 Politiek

Zeist - Zeist gaat onderzoeken hoe De Klinker, momenteel het onderkomen van de bibliotheek en de muziekschool, flexibeler en duurzamer gebruikt kan worden. De raad heeft daar geld voor vrijgemaakt.

De gemeente wil weten wat de huidige en toekomstige gebruikers voor wensen hebben. Wethouder Fluitman (CDA, centrum): “Het Kunstenhuis overweegt het gebouw aan de Egelinglaan af te stoten en alles in het centrum onder te brengen.”

De raad maakte ook geld vrij voor onderhoud aan het pand. Fluitman: “Nu we met de Markt bezig zijn zie je dat er aan de buitenkant iets moet gebeuren.” De PvdA was niet enthousiast over het voorstel om geld voor de Klinker vrij te maken. Karst Schuring vond het “prematuur omdat er geen plan ligt voor de toekomst van De Klinker” en wilde de 1,5 ton liever besteden aan verbetering van fiets- en wandelpaden. Maar volgens de wethouder gaat het niet om nodeloze investeringen: “Het geld is hard nodig om op korte termijn het gebouw op te waarderen voor het nieuwe centrum.”

Fluitman vertelde ook dat in het college van B en W gesproken is over vestiging van het Kunstenhuis in het gebouw van de V&D. “Het wordt als optie genoemd, maar als gemeente zijn wij slechts smeerolie in dit proces.” Het inmiddels ruim een jaar leegstaande pand is geen eigendom van de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie