Afbeelding

Het Henschotermeer-seizoen is weer geopend

22 april 2017 om 10:00 Algemeen

Woudenberg - Het recreatieseizoen is begonnen. En dat betekent weer volop genieten van het bijzondere Henschotermeer; een unieke zwemplas met Caribische witte stranden middenin de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Lekker luieren en genieten van de mooie omgeving, zwemmen in het meer, wandelen of fietsen of je piraat wanen op het eiland. Het kan allemaal. 

Badtoezicht

De kwaliteit van het zwemwater is hier goed. Op mooie, zwembare dagen is er badtoezicht. Het vier kilometer lange zandstrand van het meer leent zich prima voor allerlei strandspelen, zoals strandvolleybal. Er zijn diverse speeltoestellen, waaronder een speelschip. Aan de rand van het bos liggen speelweiden en speelheuvels. Het meer heeft een eiland dat met twee voetbruggen bereikbaar is. 

Wandel- en fietsroutes

Niet alleen op het terrein zelf, ook in de omgeving is het genieten: er zijn diverse gemarkeerde wandel- en fietsroutes door het omliggende gebied te volgen. Het verharde voetpad rondom het meer heeft een lengte van bijna 2.500 meter en is ook zeer geschikt voor hardlopers. 

Parkeerkaart

Het terrein is gratis toegankelijk en vanwege de drukte het best met de fiets bereikbaar. Aan parkeren zijn kosten verbonden. Een dagkaart kost 10 euro. Een parkeer-seizoenkaart kost 55 euro en is geldig vanaf de dag van ontvangst tot 31 december. De seizoenkaart is niet zoals voorgaande jaren te koop via de betaalautomaten op het terrein, maar alleen via de webshop. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie