Duurzaamheid vast onderdeel besluitvorming in Zeist

3 april 2017 om 21:51 Politiek

Zeist - Op initiatief van de ChristenUnie/SGP fractie in Zeist is in de raad van Zeist dinsdag 28 maart de motie ‘Groene Paragraaf’ aangenomen. De motie, mede ingediend door de PvdA, GroenLinks en NDZ, kreeg steun van vrijwel de hele raad.

Vanaf nu worden in alle raadsvoorstellen in de gemeente Zeist de afweging gemaakt wat het voorstel bijdraagt aan de doelstellingen van de gemeente Zeist op het gebied van duurzaamheid. We maken hiermee

Zeist heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid, en toch zien we raadsvoorstellen op de agenda staan waar met geen woord over duurzaamheid wordt gesproken terwijl daar wel aanleiding voor is. Met deze motie zorgen we ervoor dat die afweging er wel komt. Doel is dat bij het maken van plannen al wordt nagedacht hoe de de plannen bijdragen aan de duurzaamheidsambities van Zeist” aldus Wouter Catsburg, fractievoorzitter van de CU/SGP. Duurzaamheid raakt vele onderdelen van de samenleving, daarom moet er een groene paragraaf komen bij alle voorstellen. En is er geen impact, dan kan er gewoon ‘n.v.t.’ staan. Uiteraard hopen we hiermee ook een voorbeeldfunctie te vervullen. Het zou mooi zijn als ook bij bedrijven en andere organisaties duurzaamheid altijd onderdeel wordt van de besluitvorming.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie