Afbeelding

Raad stemt in met sportplan: SV Zeist moet verhuizen

5 april 2017 om 10:29 Politiek

SV Zeist zal moeten vertrekken van Sportpark Dijnselburg. Die conclusie is onvermijdelijk nu de gemeenteraad het Masterplan Sportaccommodaties heeft aangenomen. Alleen de SP stemde tegen.

Zeist - De gemeente kan nu een concreet plan maken waardoor de sportvelden van de gemeente ‘evenwichtiger, toekomstbestendiger en beter betaalbaar’ worden.

Het gaat in het plan niet over de hockeyvelden en tennisbanen, want die zijn in Zeist allemaal privé-eigendom.

De gemeenteraad neemt de suggestie over om de sportparken Blikkenburg en Noordweg te versterken, en Sportpark Dijnselburg niet meer te gebruiken voor georganiseerde sport.

Om de positie van de voetbalverenigingen te verbeteren, vindt de gemeente het onvermijdelijk dat ze zoveel mogelijk bij elkaar in de buurt te vinden zijn. Voor SV Zeist betekent dat een verhuizing naar het sportpark waar Saestum voetbalt. Daarvoor moet dan wel eerst grond gekocht worden van een particuliere eigenaar en van de gemeente De Bilt. Wat dat moet kosten, kan de gemeente nog niet zeggen.

Lobby is tevergeefs

SV Zeist heeft nog gelobbyd voor een plan waarbij ze ofwel zouden blijven waar ze nu zitten, of zouden verhuizen naar de huidige camping Dijnselhoek. Daar wil de gemeente niet aan meewerken.

Clusteren van voetbalverenigingen is een voorwaarde, de huidige locatie is niet veilig bereikbaar voor kinderen en de campingeigenaar wil te veel geld voor zijn terrein.

Op het vrijkomende terrein van SV Zeist komen in ieder geval geen woningen, belooft de gemeente.

Bisonveld
Het Bisonveld zal in de toekomst alleen nog gebruikt worden door hondenverenigingen en individuele sporters. RDZ en De Tovers gaan op Blikkenburg korfballen op kunstgras. FZO en Patria gaan samen gebruik maken van de velden van FZO en Jonathan krijgt meer ruimte. Er komt zelfs een sporthal op Blikkenburg. De honk- en softbalvereniging gaat naar Sportpark Noordweg, evenals de handboogschutters van Geronimo. Schaats- en inline-skate vereniging Zeist blijft waar ze nu is.

Dorpslcubs
Het inrichten van de velden voor de nieuwe situatie vraagt een investering van 2,8 miljoen euro. Daar komen de kosten voor gebouwen (sporthal, kantines), parkeervoorzieningen en ontsluitingswegen nog bij. De velden van Austerlitz en DOSC worden niet in de plannen betrokken, omdat beide verenigingen onlosmakelijk met Austerlitz en Den Dolder verbonden zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie