Foto: Anouschka Canters i.o.v. Stichting De Paardenkamp
Foto: Anouschka Canters i.o.v. Stichting De Paardenkamp

Met een winterpeen naar het Militair Museum

1 maart 2017 om 20:00 Algemeen

Soesterberg - Zaterdag 4 maart en zondag 5 maart mogen kinderen tot en met 12 jaar, tegen inlevering van een winterpeen én onder begeleiding van een betalende volwassene, gratis het NMM en de tentoonstelling ‘Genghis Khan, wereldveroveraar te paard’ bezoeken. Het NMM viert hiermee de opening van de tentoonstelling op 18 februari jl. 
 
Vanaf zaterdag 18 februari is in het Nationaal Militair Museum te Soest de tentoonstelling ‘Genghis Khan, wereldveroveraar te paard’ open. Om dit te vieren nodigt het NMM haar jonge bezoekers uit om tijdens het laatste vakantieweekend op zaterdag 4 en zondag 5 maart de tentoonstelling tegen inlevering van een winterpeen en onder begeleiding van een ouder gratis te bezoeken. De penen zullen daarna worden gedoneerd aan de Stichting De Paardenkamp in Soest waar paarden en pony’s genieten van hun oude dag.
 
Khan voor Kids
Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Zo is het boekje ‘Khan voor Kids’ tegen een kleine bijdrage te verkrijgen. Hiermee kunnen kinderen op avontuur door de tentoonstelling en krijgen ze na afloop een stoer leren armbandje.  Op zondag kunnen kinderen pijl en boog schieten, rijden op Khan pony’s of een kijkje nemen in een echte Mongoolse tent, een Ger. 
 
Genghis Khan, wereldveroveraar te paard
In de tentoonstelling zijn ruim 200 bijzondere topstukken uit Hohhot (China), waaronder een gouden zadel uit de tijd van Genghis Khan, te zien. De objecten zijn nooit eerder buiten China vertoond; het NMM heeft de primeur.
De tentoonstelling ‘Genghis Khan, wereldveroveraar te paard’ is een project van Nomad Exhibitions in samenwerking met het Inner Mongolia Museum en de Universiteit van Edinburgh. Genghis neemt de bezoeker mee op een meeslepende reis door steppen, woestijnen en paleizen van het Mongoolse rijk.
 
De tentoonstelling is van 18 februari t/m 27 augustus 2017 te zien. 
 
Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter. 
 
Stichting De Paardenkamp
Stichting De Paardenkamp, het nationaal rusthuis voor oude paarden en pony’s in Soest dat sinds 1962 bestaat, heeft inmiddels aan 600 paarden een fijne oude dag geboden. Mensen die de verzorging en het welzijn van paarden op De Paardenkamp willen komen bekijken, of vragen hebben over de verzorging van hun eigen paard, zijn altijd welkom op De Paardenkamp bij Boerderij Vosseveld, Birkstraat 96 in Soest. Het rusthuis is 7 dagen per week van 10.00 – 16.00 uur geopend en gratis toegankelijk voor bezoekers. Kijk voor meer informatie op www.paardenkamp.nl
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie