Afbeelding

Echtpaar Van den Berg viert platina huwelijk lekker thuis in Austerlitz

30 november 2016 om 09:00 Algemeen

Huwelijken van vele jaren komen regelmatig voor , maar een platina huwelijk, 70 jaar getrouwd, is toch wel bijzonder! Toos en Henk van den Berg uit Austerlitz vierden dit jubileum op 28 november. Toos van den Berg-Lagerweij is inmiddels 90, haar man Henk 94 jaar. Het echtpaar woont zelfstandig, en krijgt slechts een morgen hulp in de week.

Door Marijke Wieringa

Austerlitz - Toos noemt dat een voorbeeld van wat ze moet inleveren op haar leeftijd: ‘’Het valt me zwaar dat ik niet meer zelf kan stoffen enzovoort.’’

Ook het onderhouden van de tuin, dat het echtpaar samen met veel plezier deed, is te moeilijk geworden. Gelukkig bekommert hun jongste zoon zich daarover.

Buurtsuper

De boodschappen zet Toos op een lijstje dat ze doorbelt naar supermarkt ‘Attent’ van Cees van Dijk, die de boodschappen dan aan huis bezorgt.

Het echtpaar heeft 2 zonen, 2 kleinkinderen, en een achterkleinkind. Er is een 2de op komst.
Henk heeft altijd gewerkt op de Sola, en het was zijn trots dat zijn vrouw niet meer hoefde te werken na hun huwelijk.

Het echtpaar heeft altijd in Austerlitz gewoond. Eerst 4 jaar ingewoond, en daarna naar de nieuwbouwwoning waarin ze inmiddels 64 jaar wonen. ‘’We hebben heel fijne buren, die voor ons klaar staan.’’

Een voorbeeld daarvan is buurvrouw Aleid, die al druk bezig is met de koffie en de taart als de burgemeester komt om te feliciteren.

Linksbuiten bij Patria

Henk heeft altijd graag gevist en gevoetbald.

Hij was een goede linksbuiten voor Patria, en heeft gespeeld tot hij 80 jaar was. Nu volgt hij nog graag voetbalwedstrijden op televisie.

Toos heeft altijd graag gelezen: ‘’We hadden op een gegeven moment ruim 500 boeken in huis!’’ Maar lezen lukt niet meer zo goed, net zo min als handwerken en naaien, wat ze heel graag en goed deed.

‘’Ik had op school al een 8 voor handwerken en mocht in de pauze binnen blijven om te handwerken!’’
Natuurlijk komen de kinderen op deze dag feliciteren, net als burgemeester Janssen. Verder laat het echtpaar de dag, en het bezoek, maar over zich heenkomen. De felicitatie van de Commissaris van de Koning en het bloemetje van de gemeente Zeist worden erg op prijs gesteld.

Niet zo koud

Ze weten zich wel te herinneren dat het 70 jaar geleden op hun huwelijksdag niet zo koud was als de dag waarop ze hun platina huwelijk vieren!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie