Zorgmarkt in de Maand van de Zelfredzaamheid in Zeist

4 november 2016 om 06:48 Algemeen

Zeist - Zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Dat is de wens van veel ouderen en mensen met een beperking. Dit onderwerp staat centraal in november tijdens de Maand van de Zelfredzaamheid, georganiseerd door de regionale zorginstellingen Zorgspectrum en Vitras en de Rabobank. 

Rondom dit thema zijn  donderdag 17 november in Zeist informatiebijeenkomsten en een zorgmarkt voor ouderen, dementerenden en hun mantelzorgers. Ook ondernemers die willen weten hoe zij kunnen inspelen op de behoeften van dementerenden zijn welkom, zoals huisartsen, psychologen, diëtisten, apothekers en fysiotherapeuten.
 
Informatiebijeenkomsten over dementie
Om 19.30 uur starten twee informatiebijeenkomsten. Rianne Pijnenburg leidt een bijeenkomst over ondernemingen die door middel van innovaties mensen met dementie ondersteunen. De andere bijeenkomst heeft als thema ‘bankieren en dementie’. Wilfred Smit van de Rabobank vertelt hoe dementerenden hulp kunnen krijgen bij bankieren. De locatie is de vestiging van Rabobank Utrechtse Heuvelrug aan de Utrechtseweg 25 in Zeist.
 
Zorgmarkt
Van 19.00 tot 21.00 uur is de zorgmarkt geopend. Hier stellen ondernemingen hun innovaties voor waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen blijven. Denk bijvoorbeeld aan zorgrobots, maaltijden voor mensen met slik- en kauwproblemen of cursussen waarmee ouderen leren het nieuws te lezen op internet en te beeldbellen met hun kleinkinderen. Bezoekers kunnen de hulpmiddelen testen en gebruikmaken van voordeelacties. Wilt u als ondernemer actief deelnemen aan deze markt? Neem gerust contact met de organisatie: 030-2212223.
 
Deelnemers zorgmarkt
•         LEA: een zorgrobot vermomd als rollator
•         SimpelGo: hulp waarmee ouderen eenvoudig kunnen beeldbellen en surfen
•         Adjuvomotion: hulpmiddelen om revalidatie te versoepelen
•         Gociet: valdetectie en ondersteuning voor mantelzorgers
•         Laevo: hulpmiddelen om tillen in de zorg te vergemakkelijken
•         Fortified Food: eiwitrijke maaltijden met extra vitaminen en mineralen
•         Smaakgeheimen: kleine eiwitrijke maaltijden voor mensen met slik- en kauwproblemen
 
Contact
Voor vragen of extra informatie kunt u contact opnemen met:
Rabobank Rijn en Heuvelrug (voorheen Utrechtse Heuvelrug) 
T: 030-2212223
E:
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie