Je kunt kracht putten uit de uitdagingen in het leven. Het is niet altijd makkelijk, maar in de slachtofferrol zitten is niet goed.
Je kunt kracht putten uit de uitdagingen in het leven. Het is niet altijd makkelijk, maar in de slachtofferrol zitten is niet goed.

Tirzah Libert wil met haar boek andere vrouwen verder helpen

21 oktober 2016 om 12:43 Algemeen

Zeist - Andere vrouwen tot steun zijn. Dat wil Tirzah Libert met haar boek ‘Go ahead, you’re home’. Geboren op Aruba, opgegroeid op Curaçao en sinds 15 jaar in Nederland, heeft Tirzah veel meegemaakt. “Ik heb altijd kracht in mijn geloof gevonden om door te gaan en niet op te geven.”

door Asta Diepen Stöpler

Tirzah presenteert haar autobiografische boek eind november. “Hierin vertel ik over mijn leven, tegenslagen en moeilijkheden, maar ook de mooie dingen en successen die ik mee mocht maken. Mijn vader heeft enkele malen voor een groot publiek gezegd dat ik een rolmodel ben. ‘Ze gaat altijd door en laat zich door niets tegen houden. Hopelijk volgen velen haar voorbeeld.’ Dit inspireerde mij om dit boek vol hoop en vergeving te schrijven.”

Aanmoedigen
Iedereen maakt moeilijke tijden mee in het leven. Tirzah wil graag vrouwen helpen. “Inspireren, motiveren, versterken, aanmoedigen om je passie en droom te volgen. Ik ben een gewoon mens, van vlees en bloed met hoogte- en dieptepunten. Ik heb armoede meegemaakt, drugverslaving van mijn ex-echtgenoot, echtscheiding, als alleenstaande moeder voor mijn twee kinderen gezorgd. Belangrijk is hoe je met problemen omgaat. Ik ben christelijk opgevoed en mijn standvastig geloof in God heeft mij geholpen.”
De weg naar het schrijven van het autobiografische boek begon lang geleden met de oprichting van het maandblad ‘Colors’. “Dat maakte ik in de jaren ‘90 toen ik nog op Curaçao woonde. Ik had dus al ervaring met schrijven en publiceren. In mei 2015 bezocht ik een congres over het uitgeven van boeken en kwam daar op het idee om mijn levensverhaal te beschrijven. De titel kwam als vanzelf. Bij onze aankomst in Nederland zei de douanebeambte op Schiphol tegen mij ‘loopt u maar door, u bent thuis’ (go ahead, you’re home). Zulke hartelijke woorden, die voelden als een warme deken in een koude nacht. Mijn twee kinderen en ik besloten namelijk in 2000 van Curaçao naar Nederland te verhuizen. Geen makkelijke beslissing, maar wel noodzakelijk. Het is een goede stap gebleken, mijn kinderen zijn hier afgestudeerd en bouwen een mooi leven op en ik woon en werk sinds enkele jaren in Zeist.”

Eigen beleving
De kracht van Tirzah’s boek is dat ze vanuit haar eigen beleving schrijft. “Niet alleen de goede dingen, maar ook mijn fouten. Ik noem mezelf blessed, bold, beautiful (gezegend, sterk en mooi).”


Het boek ‘Go ahead, you’re home’ is verkrijgbaar bij Boekhandel Kramer en Van Doorn, 1e Hogeweg 10D (vanaf 1 november op Slotlaan 221). Ook via tirzahlibert.com. Prijs 17.50 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie