Kinderen voorbereiden op de toekomst door nieuwsgierigheid te stimuleren: Startup Wahoe Edubox ziet kansen en start crowdfunding.

1 september 2021 om 12:29 Lokaal Deel je nieuws

Op lang niet alle scholen lukt het om tijd te besteden aan vaardigheden die kinderen in de toekomst nodig hebben. Dus ligt daar ook een rol voor ouders vinden Jenna en Nicole. Deze twee Utrechtse ondernemers hebben een box ontworpen die ouders ondersteund om thuis met hun kinderen op spelende en onderzoekende wijze te leren.

Basisscholen hebben te maken met een vol curriculum. Daar komt bij dat een deel van de leerlingen een leerachterstand heeft opgelopen in taal en rekenen door de lockdowns van vorig schooljaar. Er moet dus extra hard worden gewerkt om het kennisniveau op peil te krijgen. Op veel scholen is er daardoor minder tijd voor onderwerpen als science, programmeren en kinderen laten experimenteren.

Ondernemers Jenna Maas-de Ries uit Utrecht en Nicole Slangen uit Zeist willen daarom kinderen stimuleren om thuis op spelende wijze te leren. Niet achter een beeldscherm, maar juist door te doen en dingen uit te proberen. Om ouders hierbij te helpen hebben zij Wahoe Edubox ontworpen. Wahoe Edubox is een educatief pakket voor kinderen van 5-12 jaar en bevat verschillende activiteiten gericht op nieuwsgierigheid en onderzoekend leren. Net als bij Hello Fresh zit alles in de box, zelfs het stukje plakband.

“Nieuwsgierigheid is één van de belangrijkste eigenschappen voor de toekomst” aldus oprichtster Jenna Maas-de Ries. Onderzoek1 wijst uit dat mensen met een nieuwsgierige blik en onderzoekende houding makkelijker hun weg vinden. Ze zullen zich flexibel door de veranderende arbeidsmarkt bewegen, zijn gelukkiger en minder vatbaar voor een burn out. Ouders kunnen hier een rol in spelen. Ze kunnen thuis aandacht besteden aan deze vaardigheden voor de toekomst.

Wahoe Edubox wil begin volgend jaar de eerste Wahoe Eduboxen via de webshop gaan verkopen. Om dit te realiseren zijn de Utrechtse ondernemers een crowdfunding gestart. Zo willen ze € 150.000,- ophalen. Je kunt helpen door alvast een Wahoe Edubox te kopen, doneren aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht en door aandelen te kopen. Meer informatie vind je op www.wahoe.nl/doemee

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie