gezamenlijk eten vrijwilligers Griftbosje
gezamenlijk eten vrijwilligers Griftbosje Ellen Teunissen

Het Griftbosje viert 5 jarig bestaan.

6 september 2021 om 08:56 Lokaal Deel je nieuws

Vijf jaar geleden werden de eerste plannen gemaakt om van een verwaarloosd stukje groen op de hoek Ridderschapslaan/Griffesteynselaan een mooie plek te maken voor jong en oud. Om te spelen, te ontmoeten en iets over de natuur te leren. Die plek kreeg de naam ‘Griftbosje’, omdat de Grift hier vroeger liep.

Er is door een groep vrijwilligers in die 5 jaar veel werk verzet: honderden tegels zijn verwijderd, er is een speelbeek gerealiseerd, picnictafels geplaatst, fruitbomen geplant, een bloemenstrook met insectenhotel gemaakt, een wilgentenen hut gebouwd en een mini/buurt bieb neergezet.

En alle nieuwtjes over het Griftbosje kan men ook nog eens lezen op onze  eigen, door een vrijwilliger ontworpen website; www.hetgriftbosje.nl !

Het is een mooie, aantrekkelijke plek naast speeltuin Griffesteyn geworden. Een plek waarin natuur, spelen en ontmoeten samenkomen. Een plek die in de buurt gewaardeerd wordt, gezien het hoge bezoekersaantal en de vele complimenten die wij uit de buurt krijgen.

Hier zijn wij trots op en dat vonden wij genoeg reden om eens uitgebreid bij stil te staan. Een feestje dat vanzelfsprekend in het Griftbosje zelf werd gevierd met alle vrijwilligers, waarvan de meesten al vanaf het eerste uur actief zijn. Iedereen is in een korte toespraak in het zonnetje gezet. Daarna is onze laatste aanwinst, de Natuur-o-Theek officieel door de ontwerpers geopend.

En dankzij een genereuse bijdrage van het KFHeinfonds (in het kader van het Jaar van de Vrijwilliger) hebben we tot slot onder een stralende zon  samen gegeten en gedronken.

Opening van de Natuur-o-Theek in het Griftbosje
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie