Bibberbeestje, een van de knutselwerkjes
Bibberbeestje, een van de knutselwerkjes B. van Giinkel

Stichting Leerkansen Zeist start dit najaar met het Project TAAL!!

13 september 2021 om 11:42 Lokaal Deel je nieuws

Dankzij een prachtige gift van De Ronde Tafel Zeist aan de Stichting Leerkansen Zeist, kan dit najaar gestart worden met het Project TAAL!! voor kinderen uit groep 5/6 van het basisonderwijs.

Kinderen uit economisch kansarme gezinnen kunnen gratis meedoen met 10 aansprekende workshops. 

Een goede en grote woordenschat is voor kinderen van groot belang. Het helpt hen om zich beter te kunnen uitdrukken, en de wereld om hen heen beter te kunnen begrijpen. Landelijk is er veel aandacht voor laaggeletterdheid.

Onder leiding van een ervaren vakleerkracht gaan kinderen uit groep 5/6 aan de slag om vanaf woensdag 22 september wekelijks leuke technische voorwerpen te maken, zoals een bibberbeestje en een solarbloem. Tegelijkertijd leren de kinderen nieuwe woorden die te maken hebben met het knutselvoorwerp. Er is plaats voor 2 groepen van elk 10 kinderen. De workshop wordt gegeven in het Kunstenhuis aan de Egelinglaan 2b in Zeist. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

Tijdens de feestelijke tiende bijeenkomst gaan de kinderen hun knutselwerkjes én de nieuw geleerde woorden presenteren aan hun ouders.

Voor informatie en aanmelding kunt u mailen naar: secretaris@leerkansenzeist.nl. Vermeld bij aanmelding naam, adres en leeftijd van uw kind. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie