Kunstlezing Artemisia Gentileschi

14 september 2021 om 10:47 Lokaal Deel je nieuws

Dit najaar toont het Rijksmuseum Twenthe de spectaculaire tentoonstelling ‘Artemisia. Vrouw en Macht’. Mirelle Nunes, kunsthistorica, licht in deze kunstlezing de werken toe en zij zal ingaan op het leven en werk van de barokschilder Artemisia Gentileschi (1593-na 1654).

Niet zomaar een barokkunstenaar, deze Artemisia! De Italiaanse wordt gezien als een symbool van de strijd tegen het patriarchaat. Zij manifesteerde zich als vrouw, in een mannenwereld, als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Italiaanse schilderkunst uit de zeventiende eeuw. Twintig werken van Artemisia wordt voor het eerst in Nederland tentoongesteld bij Rijksmuseum Twenthe in combinatie met dat van tijdgenoten.

Tijdens de kunstlezing licht Mirelle Nunes toe hoe Artemisia de onderwerpen van het dagelijks leven met geldproblemen en het breken met haar vader en zijn kunstenaarspraktijk verwerkt in haar schilderijen. Maar ook komen aan bod tijdens de lezing het moederschap en verlies van haar kinderen, haar internationale opdrachtgevers en reputatie in een door mannen gedomineerde wereld, de culturele netwerken en haar omgang met haar eigen lichaam.

Kom en luister naar het verhaal achter deze wereldberoemde kunstenares in het Binnenbos, Hoog Kanje 186 in Zeist op dinsdag 26 oktober a.s. om 10 uur door Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist.

Datum:        dinsdag 26 oktober 2021

Tijd:             10.00-11.30 uur

Toegang:     € 12,50

Website:      www.kunstuitzeist.nl

www.kunstuitzeist.nl/kunstlezingen/artemisia

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie