Autobedrijf PECO, Kwikstaartlaan38, 3704 GS Zeist. Telefoon: 030 6950258. Afspraken: www.peco.nl.
Autobedrijf PECO, Kwikstaartlaan38, 3704 GS Zeist. Telefoon: 030 6950258. Afspraken: www.peco.nl. Foto: Julia de Boer

De Specialist: Autobedrijf PECO, álles voor de klant

1 oktober 2021 om 21:06 Overig

Persoonlijke benadering. Afspraken worden nagekomen. Alleen vervanging van onderdelen als dat echt nodig is. Goede prijs/kwaliteit verhouding. Gewoon een fijn bedrijf. Wie de reviews van Autobedrijf PECO erop naslaat, kan er eigenlijk niet omheen: dit is de garage waar je je auto met een gerust hart aan toevertrouwt.

Karl Flieger

Zeist - Peter Cortel is best een beetje trots op al die mooie reacties. Samen met collega’s Erik, Roy en Rob heeft hij de harten van veel autobezitters in Zeist en omstreken veroverd. Op een duurzame manier, dat ook nog eens. “Wij steken veel energie in duurzaamheid”, zegt Peter, die zich even losmaakt uit de dagelijkse werkzaamheden. Het is druk in de ‘groene’ garage. “Wij hadden de eer om in 2015 als eerste bedrijf de duurzaamheidsprijs van de gemeente Zeist te winnen. Dat kwam voor een groot deel doordat wij veel van onze energie opwekken via onze eigen zonne-energiecentrale. Er zijn helaas nog niet veel garages die dat doen. Daarbij zorgen wij voor een verantwoorde afvoer van olie en onderdelen en voeren we onderhoud en reparaties zo groen mogelijk uit. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons een vanzelfsprekendheid. Wij vinden het belangrijk om het milieu niet te veel te belasten. Daarom houden we rekening met de effecten van de bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.”

Over milieu gesproken: elektrisch autorijden wordt steeds populairder. Dat klinkt als dé oplossing voor het stikstofprobleem, maar ook elektrische auto’s hebben onderhoud nodig. Autobedrijf PECO onderkent de trend en heeft de verplichte NEN 9140 certificering behaald. Peter Cortel: “Die is nodig om onderhoud en reparaties aan dit soort auto’s te mogen uitvoeren. Door deze certificering kunnen onze medewerkers veilig werken aan e-voertuigen. De norm NEN 9140 stelt specifieke eisen aan het veilig werken aan elektrische voertuigen. Hij is met name gericht op de elektrische gevaren. Deze norm helpt ons onder andere met het inrichten van veilige werkprocessen aan e-voertuigen.”

Vertrouwensband

Naast de ‘papieren’ redenen om naar Autobedrijf PECO te gaan, zijn er natuurlijk ook de persoonlijke. Want de klant mag dan een auto naar de garage brengen, zelf is hij een mens. “Wij vinden een goede relatie met al onze klanten heel erg belangrijk”, zegt Peter Cortel. “Voor bijna iedereen die ik ken, is de auto een belangrijk deel van het leven. Hij moet goed worden onderhouden en eventueel gerepareerd door mensen die er hetzelfde gevoel bij hebben. Iedereen krijgt bij ons persoonlijke aandacht en we houden ons aan de afspraken die we maken. Daardoor ontstaat er een vertrouwensband met onze klanten. En je weet: er is voor een bedrijf niets zo plezierig als een tevreden klant.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie