Zigeuner orkest uit Transsylvanië treedt op in het Torenlaan Theater

19 oktober 2021 om 16:27 Lokaal Deel je nieuws

Nadara Gypsy Band live met dansers van Karpaten Ensemble.

Of ze nu op het podium  in een buurthuis speelt of een concert geeft op een groots festival  (Sziget, film- festival Cannes),  is  voor Alexandra Beaujard minder van belang.  ‘’Als er maar wordt gedanst’’, aldus de leadzangeres – accordeonist – bandleidster van de Hongaars-Roemeense Gypsyband NADARA Gypsyband.

Alexandra Beaujard mixt traditionele zigeunermuziek met eigen arrangementen. Ze zoekt voortdurend de samenwerking met lokale Dansgroepen. In Zeist dansen de professionele dansers van Het Karpaten Ensemble mee,  

Het is niet alleen melamcholiek bij NADARA.  NADARA speelt ook de oriëntaalse Mahala-muziek,. In Nederland wordt deze muziek herkend als buikdansmuziek of mogelijk herkent het cinema-publiek dit als de soundtracks van de zigeunerfilms Gadjo Dilo en Liberté (regiseur Toni Gatlif, Fr)

Alexandra bedient zich kortom van een zeer breed palet aan stijlen en emoties. Zigeuner tango, Hongaarse csardas, List’s raphsodie en eeuwenoude Roma liederen komen voorbij als een rode draad in het veelomvattende oevre van NADARA.

Een unieke kans om de belangrijkste vertegenwoordigster van de Roma-sound live te zien!

tijdens het Musica Mundo - Amersfoort
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie