Beeld van een eerdere quiz.
Beeld van een eerdere quiz. Foto: Mijn Groene Huis

De Grote Energiequiz voor huurders

22 oktober 2021 om 20:16 Overig

Huurders van een woning of appartement in de gemeente Zeist kunnen in november meedoen aan De Grote Energiequiz van Mijn Groene Huis. In de quiz, die ongeveer een uur duurt, komen huurders spelenderwijs in aanraking met energiebesparingsmogelijkheden. 

Zeist - Nu de gasprijs voor veel huurders fors gestegen is en zij vaak nog moeten wachten op isolatiemaatregelen door hun verhuurder, kunnen zij er via de quiz achter komen, hoe je met kleine maatregelen en nieuwe gewoontes zelf direct al energie kunt besparen.

De Grote Energiequiz vindt plaats op 2 en 11 november in de avond en op 18 november in de middag. De quiz is gratis. Deelnemers ontvangen bovendien na afloop een cadeaubon van 75 euro voor energiebesparende artikelen. En zij maken ook nog kans op een leuke prijs, als ze de quiz winnen. Aanmelden kan via www.omlaagdiemeter.nu.
Voor veel huurders was het de afgelopen weken even schrikken, toen zij hoorden dat hun maandelijkse termijnbedrag voor energie met vele tientjes omhoog ging, vanwege de gestegen gasprijs. Juist huurders verbruiken vaak veel energie, omdat veel huizen nog niet goed geïsoleerd zijn.
Verhuurders zijn hier wel druk mee bezig, maar kunnen niet hun hele woningvoorraad in een keer verduurzamen. Veel huurders moeten daarom noodgedwongen nog even geduld hebben.

Toch kunnen huurders ook zelf aan de slag. Want met kleine maatregelen, zoals het plaatsen van tochtstrippen en radiatorfolie en het vervangen van gloeilampen kun je al veel besparen. En als je jezelf ook nieuwe gewoontes aanleert, zoals het sluiten van deuren, het beter afstellen van de thermostaat en korter douchen, dan kun je al gauw een paar honderd euro per jaar op je rekening besparen. Zo kun je de prijsverhoging weer grotendeels teniet doen.
In De Grote Energiequiz leren huurders spelenderwijs hoe zij energie kunnen besparen. In groepjes van vier spelen ze de quiz, waarmee ze een leuke prijs kunnen winnen. En voor alle deelnemers is er een cadeaubon van 75 euro beschikbaar voor energiebesparende artikelen, zoals ledlampen, een energiebesparende douchekop, tochtstrippen en radiatorfolie.

De cadeaubon kan worden besteed in een webshop of bij de Gamma of Praxis. In plaats hiervan kunnen bewoners ook de hulp van een energie-conciërge aanvragen. Die neemt materialen mee en helpt bij het bevestigen en installeren.

De Grote Energiequiz vindt plaats op 2 en 11 november van 19.30 tot 21.00 uur op 18 november van 15.00 tot 16.30 uur.
Huurders in de gemeente Zeist kunnen deelnemen door zich aan te melden via de website www.omlaagdiemeter.nu. De quiz leent zich ook uitstekend voor een middagje of avondje uit met de buren uit de flat of straat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie