Constantia jubilarissen in het zonnetje
Constantia jubilarissen in het zonnetje Rob van der Griend

Constantia Alive & Kicking

1 november 2021 om 19:16 Lokaal Deel je nieuws

Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven liet afgelopen zaterdagavond horen dat zij nog steeds “Alive & Kicking” is. De tot concertzaal omgetoverde sporthal Het Kwartier in Werkhoven was ingericht volgens de afgegeven vergunning en geldende Corona maatregelen. Zo had het publiek voldoende ruimte om te kunnen genieten van een afwisselend programma wat gepresenteerd werd door het fanfareorkest onder leiding van dirigent Leon Vliex en de percussiegroep onder leiding van instructeur Adrie van Werd.

Het was voor de muzikanten van Constantia een geweldig gevoel om weer op te kunnen en mogen treden voor publiek. Het aanwezige publiek liet duidelijk blijken verheugd te zijn weer te kunnen genieten van de muziek van de Werkhovense muziekvereniging. Het was indrukwekkend om te zien dat het enorme podium geheel gevuld was met zo’n grote groep enthousiaste muzikanten. Het publiek kreeg vervolgens een fraai programm voorgeschoteld wat goed was voorbereid en een fijne mix was van specifieke fanfare concertwerken en vlotte hedendaagse hits met hier en daar een subtiele verwijzing naar de Corona pandemie. Strak ritmisch was het optreden van de percussiegroep waar bij een deel van hun programma een groep leerlingen gespannen aansloot voor hun eerste grote optreden.

Er werd gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele leden in het zonnetje te zetten. Mariël Baars, Remco de Klein en Ronald de Klein kregen de versierselen opgespeld ter gelegenheid van hun 40 jarige lidmaatschap. Samen met de daarbij behorende oorkonde, bloemen en een flesje wijn werd dit uitgereikt door Constantia voorzitter Niels van de Leemkolk.

Constantia's fanfareorkest
Constantia's percussiegroep incl. een deel van de leerlingen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie