Daniel
Daniel Internet

Boek en Film: ‘Daniel’

22 november 2021 om 12:07 Lokaal Deel je nieuws

Maandagavond 6 december wordt in Figi-bioscoop ‘Daniel’ vertoond in de serie Boek & Film. In 2013 vertrekt de jonge Deense fotograaf Daniel Rye naar Syrië om met een reportage het dagelijks leven van de burgers vast te leggen. In de grensstad Azaz wordt Daniel ontvoerd door IS. Met nog andere gijzelaars, onder wie de Amerikaanse journalist James Foley, moet hij zich dertien maanden in gevangenschap staande zien te houden. De film vertelt niet alleen het aangrijpende verhaal van Rye, maar ook dat van zijn familie die maandenlang zenuwslopende onderhandelingen moet voeren met de ontvoerders en leeft met de angst dat Daniel nooit meer zal terugkeren. Gebaseerd op het boek ‘Gegijzeld’ door IS van Puk Damsgård.

Filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival ‘Film by the Sea’ en gespecialiseerd in film & literatuur gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken na afloop. Iedere bezoeker ontvangt van te voren een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film.

‘Boek & Film’ is een initiatief van Literair Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl.

Aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop online via www.figi.nl of reserveer telefonisch via de Nederlandse Theater Kassa: 0900-9203.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie