Afbeelding

Nieuwe Cultuurmakelaar voor Zeist

19 mei 2022 om 09:18 Overig Deel je nieuws

In mei is Bo Hendriksen gestart als de nieuwe cultuurmakelaar voor gemeente Zeist. Zij volgt Casper Broekaart op, hij gaat na 3 jaar zich met veel plezier voor Zeist ingezet te hebben, meer de focus leggen op zijn eigen creatieve en muzikale ambities, naast zijn functie bij het Cultuur Innovatiefonds.

De gemeente is geen onbekend terrein voor Bo. Als geboren en getogen Zeisterse heeft ze al heel wat stappen gezet in het culturele veld als consument en is ze bekend met diverse partners uit de sector. Bo vertelt “Ik ben geboren in de wijk Vollenhoven en later verhuisd naar Zeist West waar ik met veel plezier  ben  opgegroeid.   Na  een uitstapje naar Utrecht voor een studie en werk, ben ik een paar jaar geleden teruggekeerd naar Zeist en woon ik weer met evenveel plezier als vroeger in mijn wijk in West. Ik ben altijd verbonden gebleven aan de gemeente door mijn familie en voetbalclub S.V. Saestum waar ik inmiddels ruim 25 jaar bij voetbal”. 

Een concrete taak waar Bo meteen mee aan de slag is gegaan, is de verdere ontwikkeling van de Uitmarkt voor Zeist. “Er bestaat al geruime tijd de wens voor een breed toegankelijk evenement als start van het culturele seizoen. Aan mij de mooie taak om deze ambitie verder uit te gaan

werken waarbij we hopelijk in september de eerste editie van een nieuwe Zeisterse traditie kunnen gaan presenteren, in samenwerking met vele lokale partners”. Ook neemt Bo o.a. de projectleiding voor het platform Cultuur in Zeist over en staat de volgende talkshow op de planning.

De komende periode zal in het teken van kennismaken en herontdekken staan. “Casper heeft een stevige basis gelegd als cultuurmakelaar, waar ik goed op voort kan borduren. Ik ga de komende tijd op pad in Zeist om kennis te maken en horen en zien wat er speelt om zo een goed beeld te vormen waarvoor ik mijzelf als cultuurmakelaar in kan gaan zetten”. Bo heeft ruime ervaring in het culturele veld; als producent, educatiemaker, (cultuur)coach en maker. Door vanuit verschillende invalshoeken de sector te hebben leren kennen, heeft ze op vele vlakken ervaring opgedaan en kan ze makkelijk schakelen tussen o.a. inhoud creëren, kansen zien, organiseren en ondersteunen.

“Ik kijk ernaar uit om Zeist te herontdekken en me als echte Zeisterse in te gaan zetten voor deze mooie gemeente”.

De inzet van de cultuurmakelaar wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de Brede Regeling Combinatie van de gemeente Zeist en is ondergebracht bij Kunstenhuis Idea.

Wilt u Bo graag uitnodigen om bij uw initiatief of organisatie langs te komen of kennis te maken?

Dat kan! Stuur een mailtje naar bhendriksen@cultuurinzeist om een afspraak te maken. Ook is Bo te volgen via de social media kanalen van Cultuur in Zeist en het eigen kanaal op instagram @cultuurmakelaarzeist

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie