Afbeelding
Remco Spithoven

Alleen de kater was niet virtueel

27 september 2022 om 15:47 Overig Deel je nieuws

PERSBERICHT

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alleen de kater was niet virtueel

12 oktober a.s. heeft het Zin-café de eerste bijeenkomst in de Citadel om 20.00 uur. Deze avond gaat over veiligheid. Online en offline. Wat is veiligheid voor jou persoonlijk? Hoe vind je houvast in deze onzekere tijd? Op het internet kan je bespied, bestolen en gepest worden. Hoe gaan we daar individueel maar ook als samenleving mee om? Hoe voorkom je digitaal slachtofferschap? Maar ook: hoe blijven we nuchter omgaan met digitale risico’s? En hoe vinden we een weg door het oerwoud van alternatieve feiten en de kakofonie van meningen die we ongezouten op internet uiten? Remco Spithoven, lector Maatschappelijke Veiligheid bij Hogeschool Saxion, gaat op deze vragen in. 

Remco deelt deze avond met ons waar zijn passie voor veiligheid en de samenleving vandaan komt. Daarmee raakt hij niet alleen op een beschouwelijk afstandje aan veiligheid, maar brengt hij het ook dicht bij zichzelf en de aanwezigen als mens. 

Er is alle gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Om je vragen te stellen en je verhaal voor te leggen: Welkom! De toegang is vrij. En er is koffie, thee e.d. 

Het Zin-café is een initiatief van aantal kerken uit Zeist. Het doel is op een laagdrempelige manier een gespreksruimte te geven over onderwerpen en vragen die raken aan de zin van je leven. Inloop vanaf 19.45. Het adres is Bergweg 6, Zeist. Om 21.30 wordt de avond afgesloten. Het is niet nodig je van te voren aan te melden. Meer weten: 

mail dominee@albertveerman.nl 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie

Dr. Remco Spithoven is lector van het Saxion lectoraat Maatschappelijke Veiligheid verbonden aan de Academie Bestuur, Recht en Ruimte.

Het initiatief Zin-Café is genomen door een aantal deelnemers van het pastoresoverleg Zeist. Doel is ruimte te geven voor een gesprek over vraagstukken rond zingeving in de brede zin. Voor meer informatie kunt u bellen, mailen of appen met Albert Veerman, 06 17911382, dominee@albertveerman.nl

Bijlage: foto van Remco Spithoven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie